Peste "Scandarani"

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Peste "Scandarani"

Ingrediente

  • -2 kg de peste,ori ce fel de peste proaspat (cred eu ca se poate folosi si congelat)
  • -2 lamii, sucul lor si coaja
  • - doua cepi medii taiata solzisor,
  • - vreo 3-4cepi verzi, taiata rondele mici,
  • - o mina buna de patrunjel,maruntita bine,
  • - jumate de mina de marar,maruntit bine,
  • - un chiper verde mare,taiat cubulete,
  • - 3 morcovi medii,dati prin razatoare,
  • - 5-7 rosii medii,taiate cubulete mici,
  • - o capatina de usturoi tocata bine,
  • - 2 ardei iuti,taiati marunt (optional aceasta varianta)
  • - 3-5 linguri ulei de masline,
  • - sare,dupa gust,
  • - jumate de lingura pudra de curry,
  • - o lingura de pudra de coriandru,
  • - o lingurita de tarragon(tarhon)

Mod de preparare

- Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare, sau se taie.

- Se spala foarte bine pestele si se presoara un pic cu sare. Pestele trebuie deschis in jumate de la spate nu de la burta.

- Dupa ce se taie, sau se dau prin razatoare toate ingredientele se amesteca bine, se sareaza si condimenteaza cu tarragon(tarhon),coriandru,curry,si sucul de la lamii.

- Se asterne intr-o tava foaie de aluminiu si deasupra ei se aseaza cojile de la lamii taiate dupa dorinta, se presoara cu putina curry, si la urma se stropesc un pic cu ulei de masline...peste toate acestea se aseaja pestele(cu pielea in jos),ce e desfacut de la spate, se toarta peste el umplutura de legume. Foaia de aluminiu o adunam incet cu mina dupa forma pestelui si o inchidem incet si atent,dar lasam deschisa la mijloc deasupra pentru a nu se aduna prea multi aburi.(Totusi inauntru se va aduna ceva suc de la legume si supa de la peste),daca nu doriti aceasta supa ce se va forma inauntru puteti lasa pestele neinvelit.Se tine la rola circa 1-1.30 ora. Cu jumate de ora de a fi scos din rola se aprinde grilul de sus a rolei si se lasa pentru a se rumeni totul.

Se serveste dupa dorinta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor