autor:

lailaobaid

» » Fripturi

Peste "Scandarani"

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 21 decembrie 2010

Ingrediente
-2 kg de peste,ori ce fel de peste proaspat (cred eu ca se poate folosi si congelat), -2 lamii, sucul lor si coaja, - doua cepi medii taiata solzisor,, - vreo 3-4cepi verzi, taiata rondele mici,, - o mina buna de patrunjel,maruntita bine,, - jumate de mina de marar,maruntit bine,, - un chiper verde mare,taiat cubulete,, - 3 morcovi medii,dati prin razatoare,, - 5-7 rosii medii,taiate cubulete mici,, - o capatina de usturoi tocata bine,, - 2 ardei iuti,taiati marunt (optional aceasta varianta), - 3-5 linguri ulei de masline,, - sare, gust,, - jumate de lingura pudra de curry,, - o lingura de pudra de coriandru,, - o lingurita de tarragon(tarhon)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

- Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare, sau se taie.
- Se spala foarte bine pestele si se presoara un pic cu sare. Pestele trebuie deschis in jumate de la spate nu de la burta.
- Dupa ce se taie, sau se dau prin razatoare toate ingredientele se amesteca bine, se sareaza si condimenteaza cu tarragon(tarhon),coriandru,curry,si sucul de la lamii.
- Se asterne intr-o tava foaie de aluminiu si deasupra ei se aseaza cojile de la lamii taiate dupa dorinta, se presoara cu putina curry, si la urma se stropesc un pic cu ulei de masline...peste toate acestea se aseaja pestele(cu pielea in jos),ce e desfacut de la spate, se toarta peste el umplutura de legume. Foaia de aluminiu o adunam incet cu mina dupa forma pestelui si o inchidem incet si atent,dar lasam deschisa la mijloc deasupra pentru a nu se aduna prea multi aburi.(Totusi inauntru se va aduna ceva suc de la legume si supa de la peste),daca nu doriti aceasta supa ce se va forma inauntru puteti lasa pestele neinvelit.Se tine la rola circa 1-1.30 ora. Cu jumate de ora de a fi scos din rola se aprinde grilul de sus a rolei si se lasa pentru a se rumeni totul.
Se serveste dupa dorinta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste "Scandarani"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, vom marina bucatile de carne in marinada pregatita.Punem

0 voturi    0 comentarii
35 min
Fripturi
Antricot de vita cu sos anchois

Antricot de vita cu sos anchois

Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • lailaobaid

    lailaobaid (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2010

    ...intradevaar miroase bine si frumos!...cred eu ca sa miarga mai bine cu mamaliga, faci si un mujdei de usturoi mai tare si pur si simplu va fi excelent!

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    Cate mirodenii minunate. Ce frumos iti miroase in bucatarie acuma!

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    Asta e ca sa iti lingi degetele de buna ce e!! merge si cu mamaliguta nuu:)

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • -2 kg de peste,ori ce fel de peste proaspat (cred eu ca se poate folosi si congelat)
  • -2 lamii
  • sucul lor si coaja
  • - doua cepi medii taiata solzisor,
  • - vreo 3-4cepi verzi
  • taiata rondele mici,
  • - o mina buna de patrunjel,maruntita bine,
  • - jumate de mina de marar,maruntit bine,
  • - un chiper verde mare,taiat cubulete,
  • - 3 morcovi medii,dati prin razatoare,
  • - 5-7 rosii medii,taiate cubulete mici,
  • - o capatina de usturoi tocata bine,
  • - 2 ardei iuti,taiati marunt (optional aceasta varianta)
  • - 3-5 linguri ulei de masline,
  • - sare, gust,
  • - jumate de lingura pudra de curry,
  • - o lingura de pudra de coriandru,
  • - o lingurita de tarragon(tarhon)

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

lailaobaid (Chef de cuisine)

...intradevaar miroase bine si frumos!...cred eu ca sa miarga mai bine cu mamaliga, faci si un mujdei de usturoi mai tare si pur si simplu va fi excelent!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PLATOU CALD MUNTENESC