Peste "Scandarani"

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Peste "Scandarani"

Ingrediente

  • -2 kg de peste,ori ce fel de peste proaspat (cred eu ca se poate folosi si congelat)
  • -2 lamii, sucul lor si coaja
  • - doua cepi medii taiata solzisor,
  • - vreo 3-4cepi verzi, taiata rondele mici,
  • - o mina buna de patrunjel,maruntita bine,
  • - jumate de mina de marar,maruntit bine,
  • - un chiper verde mare,taiat cubulete,
  • - 3 morcovi medii,dati prin razatoare,
  • - 5-7 rosii medii,taiate cubulete mici,
  • - o capatina de usturoi tocata bine,
  • - 2 ardei iuti,taiati marunt (optional aceasta varianta)
  • - 3-5 linguri ulei de masline,
  • - sare,dupa gust,
  • - jumate de lingura pudra de curry,
  • - o lingura de pudra de coriandru,
  • - o lingurita de tarragon(tarhon)

Mod de preparare

- Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare, sau se taie.

- Se spala foarte bine pestele si se presoara un pic cu sare. Pestele trebuie deschis in jumate de la spate nu de la burta.

- Dupa ce se taie, sau se dau prin razatoare toate ingredientele se amesteca bine, se sareaza si condimenteaza cu tarragon(tarhon),coriandru,curry,si sucul de la lamii.

- Se asterne intr-o tava foaie de aluminiu si deasupra ei se aseaza cojile de la lamii taiate dupa dorinta, se presoara cu putina curry, si la urma se stropesc un pic cu ulei de masline...peste toate acestea se aseaja pestele(cu pielea in jos),ce e desfacut de la spate, se toarta peste el umplutura de legume. Foaia de aluminiu o adunam incet cu mina dupa forma pestelui si o inchidem incet si atent,dar lasam deschisa la mijloc deasupra pentru a nu se aduna prea multi aburi.(Totusi inauntru se va aduna ceva suc de la legume si supa de la peste),daca nu doriti aceasta supa ce se va forma inauntru puteti lasa pestele neinvelit.Se tine la rola circa 1-1.30 ora. Cu jumate de ora de a fi scos din rola se aprinde grilul de sus a rolei si se lasa pentru a se rumeni totul.

Se serveste dupa dorinta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise