autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Pește Teriyaki

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
8 fileuri pește (ex. cod Alaska),, 2 cm ghimbir proaspăt,, 8 linguri sos Teriyaki,, 4 linguri sos soia,, 1 lingură miere,, 1 lingură zeamă de lămâie,, 5 linguri ulei de măsline,, sare,, piper proaspăt măcinat,, garnitură: orez, fasole verde.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare.
Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1 oră.
Se scoate peștele din marinată și păstrăm marinata.
Într-o tigaie care nu lipește, încingem o lingură ulei de măsline și prăjim câte 2 fileuri de pește pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Fileurile se scot într-o tavă ce va fi dată ulterior la cuptor.
Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Se procedează la fel și cu celelalte fileuri de pește, adăugând în tigaie înainte de fiecare 2 fileuri, câte o lingură de ulei de măsline.
Când sunt gata toate fileurile, se stropesc cu marinata păstrată și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
Se servește peștele cu orez simplu și/sau fasole verde stropită cu unt.


Poftă bună!

PS: Acest preparat este un pic dulceag, recomand să-l serviți cu lămâie și sos iute.
În momentul în care se dă la cuptor se poate presăra semințe de susan și rondele de ceapă verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pește Teriyaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici cu legume-Wok

Scoici cu legume-Wok

Scoicile congelate, le spalam in apa rece si le lasam la scurs. Intr-o tigaie mai adanca, punem

15 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Saramura de lin

Saramura de lin

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs. 2. Grilul se aseaza pe

15 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ro Cipi , 02 octombrie 2014

    e fine reteta!

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 8 fileuri pește (ex. cod Alaska),
  • 2 cm ghimbir proaspăt,
  • 8 linguri sos Teriyaki,
  • 4 linguri sos soia,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • garnitură: orez
  • fasole verde.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale