Pește Teriyaki

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pește Teriyaki

Ingrediente

  • 8 fileuri pește (ex. cod Alaska),
  • 2 cm ghimbir proaspăt,
  • 8 linguri sos Teriyaki,
  • 4 linguri sos soia,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • garnitură: orez, fasole verde.

Mod de preparare

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare.

Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1 oră.

Se scoate peștele din marinată și păstrăm marinata.

Într-o tigaie care nu lipește, încingem o lingură ulei de măsline și prăjim câte 2 fileuri de pește pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte.

Fileurile se scot într-o tavă ce va fi dată ulterior la cuptor.

Se încinge cuptorul la 200 grade C.

Se procedează la fel și cu celelalte fileuri de pește, adăugând în tigaie înainte de fiecare 2 fileuri, câte o lingură de ulei de măsline.

Când sunt gata toate fileurile, se stropesc cu marinata păstrată și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.

Se dă tava la cuptor pentru 10 minute.

Se servește peștele cu orez simplu și/sau fasole verde stropită cu unt.

Poftă bună!

PS: Acest preparat este un pic dulceag, recomand să-l serviți cu lămâie și sos iute.

În momentul în care se dă la cuptor se poate presăra semințe de susan și rondele de ceapă verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise