autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Petifiori de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
300 gr ciocolata amaruie 60% cacao, 2 linguri de coniac bun, 1/4 pahar de stafide sau fructe confiate taiate bucatele, 1/4 pahar migdale prajite-nuci prajite, 1/3 pahar de fistuc prajit si cojit, , mangete de hirtie sau forme mici din silicon

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la ben-marin pina ce devine o crema lucioasa se ia de pe foc si se adauga coniacul, se amesteca bine dupa care se adauga, stafidele, migdalele si fisticul. Se amesteca bine ca totul sa se cuprinda in crema dupa care cu o lingura se pune din compozitie in mangete. Se orneaza deasupra cu fragi sau capsune sau cu fructe confiate si se da la frigider pentru trei ore. Sint foarte aspectuoase si fine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Petifiori de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu aroma de portocala

Cozonac cu aroma de portocala

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
fursecuri simple cu nuca de cocos

fursecuri simple cu nuca de cocos

Amestecam faina cu untul cuburi, nuca de cocos, 2 galbenusuri si zaharul. Amestecati totul rapid

10 voturi    1 comentariu
3h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    In a treia fotografie va prezint un cadou care este pregatit de mine si este facut din diferite prajituri impartite in portii si aranjate pe o farfurie frumoasa de plastic. La noi este obiceiul de a imparti in genul acesta cadouri familiei sau cunostintelor apropiate de sarbatoarea mastiilor.Dar nu numai de aceasta sarbatoare se fac acest gen de cadouri ci cind vizitam cunoscuti la intrarea in casa noua sau cu alte diferite ocazii.Nu este obligatoriu sa fie prajituri din casa se pot cumpara diferite dulciuri si de aranjat ca un cos cu bunatati adaugind si un vin bun.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata amaruie 60% cacao
  • 2 linguri de coniac bun
  • 1/4 pahar de stafide sau fructe confiate taiate bucatele
  • 1/4 pahar migdale prajite-nuci prajite
  • 1/3 pahar de fistuc prajit si cojit
  • mangete de hirtie sau forme mici din silicon

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

In a treia fotografie va prezint un cadou care este pregatit de mine si este facut din diferite prajituri impartite in portii si aranjate pe o farfurie frumoasa de plastic. La noi este obiceiul de a imparti in genul acesta cadouri familiei sau cunostintelor apropiate de sarbatoarea mastiilor.Dar nu numai de aceasta sarbatoare se fac acest gen de cadouri ci cind vizitam cunoscuti la intrarea in casa noua sau cu alte diferite ocazii.Nu este obligatoriu sa fie prajituri din casa se pot cumpara diferite dulciuri si de aranjat ca un cos cu bunatati adaugind si un vin bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu fulgi de orez