autor:

autor

» » Prajituri

Peynirli Kunefe

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
450 gr zahar, 350 gr apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr brinza nesarata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut. Se lasa deoparte. Intr-un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest amestec se pune pe fundul unei tavi si se preseaza usor. Se rade brinza deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai tare pentru a presa. Se lasa la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pina cataiful devine maroniu. Se scoate din cuptor si se lasa 2 minute, dupa care se rastoarna deasupra siropul caldut. Se lasa pina cind siropul este absorbit, dupa care se taie bucati si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peynirli Kunefe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si

6 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura marmorata cu caise

Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anys , 27 iulie 2017

    eu am facut in urma cu un an, sunt extraordinare retetele lor si sanatoase, usor de facut daca vrei

  • Fara foto

    simona , 17 august 2009

    Prajitura facuta din kadaif si branza dulce , asa cum este explicata in aceasta reteta, se numeste kunefe.Se serveste cu fistik deasupra.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Am sa incerc si eu reteta. Mi se pare interesanta

    • Fara foto

      Anne-Marie , 12 iulie 2009

      Dragele mele, cadaif este denumirea turceasca a acestor taitei foarte fini! "Kunefe" este un desert traditional turcesc! Eu am mancat "la mama lor", cel mai bun este cald, atunci cand il scoti din cuptor! Merita incercat!!!

    • Fara foto

      carmen ciortan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Cataiful este o foaie obtinuta din fidea foarte subtire care se coace in cuptor si se insiropeaza abundent cu un sirop gros de zahar, legandu-se in felul asta ca o foaie. Prajitura facuta cu acest cataif se numeste tot "cataif", adica foiaia se poate umple cu frisca, fructe, crema, etc. In reteta asta este vorba probabil de o astfel de foaie sau chiar de fideaua in sine, netratata altfel... Daca incercati si va iese, reveniti cu explicatii!

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Si eu stiam despre cataif ca e un desert in sine! Despre ce cataif vorbim in aceasta reteta? Sau ce ce poate fi inlocuit daca nu dispunem? Monika K a intrebat acelasi lucru pe 25 martie - chiar asteptam un raspuns!

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Cataiful nu este o prajitura ? Ce este cataiful in reteta asta ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 450 gr zahar
  • 350 gr apa
  • 2 lingurite lamiie
  • 500 gr cataif
  • 200 gr unt
  • 375 gr brinza nesarata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

anys

eu am facut in urma cu un an, sunt extraordinare retetele lor si sanatoase, usor de facut daca vrei

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Patratele cu nuca