autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
700 g carne de curcan, 2 catei usturoi, 1/2 gogosar, 1 ceapa, 1 lamaie, 100 g unt, 100 g faina, 250 ml supa de carne, 1 lingura capere, 1 ceapa, 1/2 lamaie, patrunjel verde, sare, piper, smantana( optional), , - pentru piureul de mazare:, 300 g mazare, 50 g unt, nucsoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul.
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec.
Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti.
Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.
In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne.
Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.
Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute.
Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata.
Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/piccata-de-curcan-cu-piure-de-mazare-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata de curcan cu piure de mazare si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g carne de curcan
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 250 ml supa de carne
  • 1 lingura capere
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smantana( optional)
  • - pentru piureul de mazare:
  • 300 g mazare
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu lamaie si ghimbir