Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul.
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec.
Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti.
Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.
In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne.
Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.
Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute.
Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata.
Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/piccata-de-curcan-cu-piure-de-mazare-si.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii