autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
700 g carne de curcan, 2 catei usturoi, 1/2 gogosar, 1 ceapa, 1 lamaie, 100 g unt, 100 g faina, 250 ml supa de carne, 1 lingura capere, 1 ceapa, 1/2 lamaie, patrunjel verde, sare, piper, smantana( optional), , - pentru piureul de mazare:, 300 g mazare, 50 g unt, nucsoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul.
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec.
Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti.
Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.
In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne.
Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.
Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute.
Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata.
Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/piccata-de-curcan-cu-piure-de-mazare-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piccata de curcan cu piure de mazare si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac spirala cu nuca

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte

34 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu

5 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g carne de curcan
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 250 ml supa de carne
  • 1 lingura capere
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smantana( optional)
  • - pentru piureul de mazare:
  • 300 g mazare
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure