autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Piept curcan natur pe gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
600 g piept de curcan, unt cat o nuca, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, boia

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul perpendicular pe fibra carnii, se bate foarte putin cu ciocanul de carne si se condimenteaza dupa gust.
Se pun bucatile de piept pe bucati de folie de aluminiu unse cu ulei de masline si se asaza pe gratarul cu capac.
Lasati pieptul sa stea pe gratar, la foc mediu, 10 minute, puneti pe fiecare bucata cate un varf de cutit de unt, acoperiti gratarul si lasati sa mai stea la foc mediu 5-6 minute. Condimentati cu putin cimbru uscat, piper, boia iute si dulce, sare dupa gust. Asezati gratarele pe farfurii, indepartati folia, pentru ca sucul de la carne sa ramana in farfurie si garnisiti cu muraturi, feliute de usturoi, verdeata, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept curcan natur pe gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui se spala bine cu apa rece, se elimina grasimea vizibila, dar si pielita. Se sareaza,

2 voturi    0 comentarii
60h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    George , 19 septembrie 2017

    Folia de aluminiu da intoxicatie cu aluminiu, recomand sa o scoateti din retele dvs...

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc, multumesc. Va pup dulce.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    DELICIOS. FIE CA E DE CURCAN, FIE CA E DE PUI, PIEPTUl LA GRATAR E LA FEL DE BUN SI DE SANATOS. MODUL DE PREPARARE E IDENTIC. Felicitari pentru prezentare!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Foarte bun si sanatos.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 600 g piept de curcan
  • unt cat o nuca
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

George

Folia de aluminiu da intoxicatie cu aluminiu, recomand sa o scoateti din retele dvs...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
flamenquines