autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Fripturi

Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
jumatate de piept de curcan, 500 ml bere, ulei de masline, sare, piper, 2-3 crengute de rosmarin, , 3 linguri ulei masline, 1 ceapa, 4 morcovi, 100 g sos de rosii, 50 ml vin rosu, 1 lingurita miere, sare, piper, 2 grengute de rosmarin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Marinam in bere 1 ora pieptul de curcan.
Il ungem bine cu ulei de masline, il saram si-l piperam. Punem in tava si 2-3 crengute de rosmarin.
Frigem pieptul de curcan in cuptorul incins pana prinde o usoara crusta, apoi reducem temperatura stopindu-l din cind in cand cu sosul din tava.
In paralel pregatim garnitura.
Calim in ulei ceapa taiata marunt, punem morcovii taiati bastonase, sosul de rosii, vinul si mierea. Potrivim de sare si piper. La urma adaugam cele doua crengute de rosmarin si acoperim vasul cu un capac pentru ca sosul sa primeasca aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu morcovi si rosmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile

5 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi

5 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Foarte bine arata! Eu am facut umplut, tare gustos.

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    De 5 *****.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Interesant!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Arata foarte bine si este foarte sanatos.Eu am adaugat legume fierte la aburi (conopida,brocoli,dovlecei...).

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Foarte frumos arata si foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • jumatate de piept de curcan
  • 500 ml bere
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute de rosmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 100 g sos de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • piper
  • 2 grengute de rosmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

51 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

30 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata! Eu am facut umplut, tare gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de porc cu ciuperci
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide