Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piept de curcan cu morcovi si rosmarin

Ingrediente

  • jumatate de piept de curcan
  • 500 ml bere, ulei de masline, sare, piper, 2-3 crengute de rosmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 100 g sos de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • 2 grengute de rosmarin

Mod de preparare

Marinam in bere 1 ora pieptul de curcan.

Il ungem bine cu ulei de masline, il saram si-l piperam. Punem in tava si 2-3 crengute de rosmarin.

Frigem pieptul de curcan in cuptorul incins pana prinde o usoara crusta, apoi reducem temperatura stopindu-l din cind in cand cu sosul din tava.

In paralel pregatim garnitura.

Calim in ulei ceapa taiata marunt, punem morcovii taiati bastonase, sosul de rosii, vinul si mierea. Potrivim de sare si piper. La urma adaugam cele doua crengute de rosmarin si acoperim vasul cu un capac pentru ca sosul sa primeasca aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise