autor:

Fara foto

» » Fripturi

Piept de curcan la cuptor

Autor: Titi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Ingrediente
Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de zgârciuri), - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare, - 7-8 cătei de usturoi întregi, - un morcov tăiat în degeţele, - 4 castraveti murati mici, - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi, - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline), - 1 lingurită de sare fină, - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce, - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat, - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bucăti de cabanos si castraveciorii acri. Se amestecă sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei. Se ung cele două jumătati de piept de curcan de jur împrejur si se asază într-o tavă care merge la cuptor. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute. Se serveste tăiat în felii de un centimetru grosime, cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

Se taie pieptul in doua bucati. Fiecare parte se cresteaza din 2 in 2 cm dar nu pina jos. In fiecare

16 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de zgârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi
  • - un morcov tăiat în degeţele
  • - 4 castraveti murati mici
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline)
  • - 1 lingurită de sare fină
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpa de miel la punga