Autor:
Titi (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009
Ingrediente
Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de zgârciuri), - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare, - 7-8 cătei de usturoi întregi, - un morcov tăiat în degeţele, - 4 castraveti murati mici, - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi, - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline), - 1 lingurită de sare fină, - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce, - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat, - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bucăti de cabanos si castraveciorii acri. Se amestecă sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei. Se ung cele două jumătati de piept de curcan de jur împrejur si se asază într-o tavă care merge la cuptor. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute. Se serveste tăiat în felii de un centimetru grosime, cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Pieptul de curcan se spala,se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper,origano si usturoiul taiat
29 voturi
5 comentarii
1h
Carnea se fierbe cca 30 minute in apa cu sare, apoi se pune intr-o tava in care se toarna cca 1 L
7 voturi
6 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate