Piept de curcan la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de zgârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare;
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi;
  • - un morcov tăiat în degeţele;
  • - 4 castraveti murati mici;
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi;
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline);
  • - 1 lingurită de sare fină;
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce;
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat;
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi.

Mod de preparare

Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bucăti de cabanos si castraveciorii acri. Se amestecă sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei. Se ung cele două jumătati de piept de curcan de jur împrejur si se asază într-o tavă care merge la cuptor. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute. Se serveste tăiat în felii de un centimetru grosime, cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor