autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
piept de pui fara os - 300 grame, pesmet - 50 grame, orez - o canita de cafea de 200 ml (vezi foto), apa - 3 canite de cafea ( aceeasi de mai sus), mazare - 300 grame, unt - 50 grame, sare, delikat de legume, ulei de floarea soarelui, conopida in otet, gogosari in otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Toate produsele sunt cumparate de la Billa, cele mai multe sunt Clever.

Vreau sa arat ca si cu produse ieftine se poate manca bine si frumos.

Am spalat carnea si apoi am taiat-o suvite.

Am dat-o prin pesmet si am prajit-o in ulei de floarea soarelui. Am scos-o si am pus-o pe prosoape de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

Am pus la fiert mazarea cu putina sare.

Am spalat orezul si l-am pus la fiert. Pilaful, eu il fac asa: la o parte orez pun 3 parti apa (in cazul meu am folosit o cescuta de cafea ca masura), sare si o lingurita de delikat. Las la foc mic pana cand orezul absoarbe toata apa.

Mazarea dupa a fiert o pasez si o amestec cu unt de masa. Rezulta un piure de mazare.

Pentru montarea farfuriei, am folosit un inel de inox.

Excelenta pentru iesirea din banalitate a pilafului cu carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu garnitura de orez si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Szeged-Gulasch

Szeged-Gulasch

Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Un meniu gustos si frumos prezentat ! *****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Cat de frumos arata! Sunt sigura ca si gustul ii este pe masura: de-li-cios !

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O mancare sanatoasa si o prezentare deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • piept de pui fara os - 300 grame
  • pesmet - 50 grame
  • orez - o canita de cafea de 200 ml (vezi foto)
  • apa - 3 canite de cafea ( aceeasi de mai sus)
  • mazare - 300 grame
  • unt - 50 grame
  • sare
  • delikat de legume
  • ulei de floarea soarelui
  • conopida in otet
  • gogosari in otet

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un meniu gustos si frumos prezentat ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca