autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
piept de pui fara os - 300 grame, pesmet - 50 grame, orez - o canita de cafea de 200 ml (vezi foto), apa - 3 canite de cafea ( aceeasi de mai sus), mazare - 300 grame, unt - 50 grame, sare, delikat de legume, ulei de floarea soarelui, conopida in otet, gogosari in otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Toate produsele sunt cumparate de la Billa, cele mai multe sunt Clever.

Vreau sa arat ca si cu produse ieftine se poate manca bine si frumos.

Am spalat carnea si apoi am taiat-o suvite.

Am dat-o prin pesmet si am prajit-o in ulei de floarea soarelui. Am scos-o si am pus-o pe prosoape de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

Am pus la fiert mazarea cu putina sare.

Am spalat orezul si l-am pus la fiert. Pilaful, eu il fac asa: la o parte orez pun 3 parti apa (in cazul meu am folosit o cescuta de cafea ca masura), sare si o lingurita de delikat. Las la foc mic pana cand orezul absoarbe toata apa.

Mazarea dupa a fiert o pasez si o amestec cu unt de masa. Rezulta un piure de mazare.

Pentru montarea farfuriei, am folosit un inel de inox.

Excelenta pentru iesirea din banalitate a pilafului cu carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu garnitura de orez si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
SARMALE  DELICIOASE  CU HRIBI SI CARNE

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Un meniu gustos si frumos prezentat ! *****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Cat de frumos arata! Sunt sigura ca si gustul ii este pe masura: de-li-cios !

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O mancare sanatoasa si o prezentare deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • piept de pui fara os - 300 grame
  • pesmet - 50 grame
  • orez - o canita de cafea de 200 ml (vezi foto)
  • apa - 3 canite de cafea ( aceeasi de mai sus)
  • mazare - 300 grame
  • unt - 50 grame
  • sare
  • delikat de legume
  • ulei de floarea soarelui
  • conopida in otet
  • gogosari in otet

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un meniu gustos si frumos prezentat ! *****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rendang (cu rasol de oaie)