autor:

Alice Ciobanu

» » Fripturi

Piept de pui cu ghimbir, lămâie şi miere

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
un piept de pui mare, o bucată de ghimbir proaspăt, 2-3 căţei de usturoi, 1 lămâie, sucul şi coaja, 2 linguri miere, ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui tăiat în bucăţi potrivite, curăţat de pieliţă îl puneţi intr-un bol curat. Adăugaţi apoi ghimbirul ras (o bucată de vreo 3 cm de ghimbir e suficientă sau o linguriţă de pudră de ghimbir) usturoiul tocat, sucul de la lămâie şi coaja dată pe răzătoarea mică şi mierea de albine. Frecaţi bine carnea cu aceste ingrediente şi lăsaţi puţin, vreo jumătate de oră.

Între timp preîncălziţi cuptorul la 180 grade sau semnul 4.

Puneţi apoi carnea într-o tavă de friptură, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de măsline şi daţi la cuptor pentru 30-35 minute sau până se rumeneşte frumos.

Serviţi pieptul de pui cu orez basmati fiert cu puţin unt şi un fir de delikat.

O minunăţie de arome...nu-l rataţi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ghimbir, lămâie şi miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gãinã la cuptor cu ciuperci

Gãinã la cuptor cu ciuperci

1)Pune la fiert gãina cu morcovi,1 ceapã,carofi tãiati cubulete,usturoiul intreg(curatat de pielitã),sare

14 voturi    12 comentarii
2h
Fripturi
Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Friptura se pune la bait in condimente cate-va ore ,putem face friptura fie la tava in cuptor ,fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Mmmmmm, ce bun!!!!!!!!!

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    multumesc dragelor chiar este delicios si nici nu e greu de facut

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    E super aceasta reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

2 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui mare
  • o bucată de ghimbir proaspăt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • sucul şi coaja
  • 2 linguri miere
  • ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmmm, ce bun!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune