Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 1 cana suc de portocale
  • • 1 lingura otet balsamic
  • • 4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • • ¼ lingurita sare
  • • un praf de piper negru
  • • ¼ cana faina
  • • 2 linguri ulei
  • • 4 cepi verzi, tocate fin
  • • ½ lingurita coriandru macinat
  • • 4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici
  • • 2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet.

2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.

3. In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.

4. Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise