autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •1 cana suc de portocale, •1 lingura otet balsamic, •4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr), •¼ lingurita sare, •un praf de piper negru, •¼ cana faina, •2 linguri ulei, •4 cepi verzi, tocate fin, •½ lingurita coriandru macinat, •4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici, •2 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet.
2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.
3. In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.
4. Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu morcovi in suc de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de fasole verde și praz

Mâncare de fasole verde și praz

Atunci când nu aveți timp suficient pentru a pregăti masa de prânz sau cina, câteva

3 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Foarte usor de facut, un gust dulce-acrisor deosebit de bun. Am preferat sa tin carnea pe foc mai mult timp, pana a devenit aproape crocanta. Cu acelasi scop, am tinut morcovii pe foc mai putin timp, dupa modelul mancarurilor asiatice la care legumele sunt aproape crude. O idee excelenta pentru o dieta hipocalorica, pentru cineva care nu are la dispozitie decat o ora pentru a gati cina :)

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Arata foarte bine....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Felicitari,arata spectaculos cu un design aparte,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Interesant cu suc de portocale! Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •1 cana suc de portocale
  • •1 lingura otet balsamic
  • •4 piepti de pui
  • dezosati
  • fara piele
  • taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • •¼ lingurita sare
  • •un praf de piper negru
  • •¼ cana faina
  • •2 linguri ulei
  • •4 cepi verzi
  • tocate fin
  • •½ lingurita coriandru macinat
  • •4 morcovi potriviti
  • curatati
  • taiati in felii mici
  • •2 linguri patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi cu legume la cuptor