autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •1 cana suc de portocale, •1 lingura otet balsamic, •4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr), •¼ lingurita sare, •un praf de piper negru, •¼ cana faina, •2 linguri ulei, •4 cepi verzi, tocate fin, •½ lingurita coriandru macinat, •4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici, •2 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet.
2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.
3. In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.
4. Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu morcovi in suc de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta de cartofi si carne

Placinta de cartofi si carne

Pasul 1: Taiem bucatile de pui in cubulete. Presaram faina peste bucatile de carne si amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Barcute cu legume,la cuptor

Barcute cu legume,la cuptor

Dovleceii spalati se sterg apoi li se indeparteaza capetele,se taie pe lung in jumatati egale..Cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Foarte usor de facut, un gust dulce-acrisor deosebit de bun. Am preferat sa tin carnea pe foc mai mult timp, pana a devenit aproape crocanta. Cu acelasi scop, am tinut morcovii pe foc mai putin timp, dupa modelul mancarurilor asiatice la care legumele sunt aproape crude. O idee excelenta pentru o dieta hipocalorica, pentru cineva care nu are la dispozitie decat o ora pentru a gati cina :)

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Arata foarte bine....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Felicitari,arata spectaculos cu un design aparte,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Interesant cu suc de portocale! Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •1 cana suc de portocale
  • •1 lingura otet balsamic
  • •4 piepti de pui
  • dezosati
  • fara piele
  • taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • •¼ lingurita sare
  • •un praf de piper negru
  • •¼ cana faina
  • •2 linguri ulei
  • •4 cepi verzi
  • tocate fin
  • •½ lingurita coriandru macinat
  • •4 morcovi potriviti
  • curatati
  • taiati in felii mici
  • •2 linguri patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez la tigaie