autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •1 cana suc de portocale, •1 lingura otet balsamic, •4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr), •¼ lingurita sare, •un praf de piper negru, •¼ cana faina, •2 linguri ulei, •4 cepi verzi, tocate fin, •½ lingurita coriandru macinat, •4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici, •2 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet.
2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.
3. In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.
4. Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu morcovi in suc de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Potrivit cat inca e sezonul rece, il asociez cu o mancarea "tomnatica". Bun fie ca fel de sine statator,

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde cu sos de rosii

Fasole verde cu sos de rosii

Fsolea se pune la fiert in aburi , iar intre timp se pregateste sosul. Se taie ceapa julien si se

4 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Foarte usor de facut, un gust dulce-acrisor deosebit de bun. Am preferat sa tin carnea pe foc mai mult timp, pana a devenit aproape crocanta. Cu acelasi scop, am tinut morcovii pe foc mai putin timp, dupa modelul mancarurilor asiatice la care legumele sunt aproape crude. O idee excelenta pentru o dieta hipocalorica, pentru cineva care nu are la dispozitie decat o ora pentru a gati cina :)

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Arata foarte bine....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Felicitari,arata spectaculos cu un design aparte,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Interesant cu suc de portocale! Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •1 cana suc de portocale
  • •1 lingura otet balsamic
  • •4 piepti de pui
  • dezosati
  • fara piele
  • taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • •¼ lingurita sare
  • •un praf de piper negru
  • •¼ cana faina
  • •2 linguri ulei
  • •4 cepi verzi
  • tocate fin
  • •½ lingurita coriandru macinat
  • •4 morcovi potriviti
  • curatati
  • taiati in felii mici
  • •2 linguri patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt