autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •1 cana suc de portocale, •1 lingura otet balsamic, •4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr), •¼ lingurita sare, •un praf de piper negru, •¼ cana faina, •2 linguri ulei, •4 cepi verzi, tocate fin, •½ lingurita coriandru macinat, •4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici, •2 linguri patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet.
2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.
3. In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.
4. Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu morcovi in suc de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

-Florile se pun sub jetul da apa si se clatesc usor,apoi se lasa la scurs sau se scutura usor de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine):

    Foarte usor de facut, un gust dulce-acrisor deosebit de bun. Am preferat sa tin carnea pe foc mai mult timp, pana a devenit aproape crocanta. Cu acelasi scop, am tinut morcovii pe foc mai putin timp, dupa modelul mancarurilor asiatice la care legumele sunt aproape crude. O idee excelenta pentru o dieta hipocalorica, pentru cineva care nu are la dispozitie decat o ora pentru a gati cina :)

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Arata foarte bine....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Felicitari,arata spectaculos cu un design aparte,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Interesant cu suc de portocale! Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •1 cana suc de portocale
  • •1 lingura otet balsamic
  • •4 piepti de pui
  • dezosati
  • fara piele
  • taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • •¼ lingurita sare
  • •un praf de piper negru
  • •¼ cana faina
  • •2 linguri ulei
  • •4 cepi verzi
  • tocate fin
  • •½ lingurita coriandru macinat
  • •4 morcovi potriviti
  • curatati
  • taiati in felii mici
  • •2 linguri patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana