autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Un piept de pui, condimente pui, -pentru sosul de visine :, 400 g visine fara samburi ( puse pt iarna), 2 linguri otet de vin rosu Monini, 1 lingura zahar, 100 ml vin rosu, sare, piper, 1 lingurita unt, 30 ml visinata, - pentru rösti :, 700 g cartofi, 3 linguri de ulei de masline, un fir de rozmarin proaspat, 8-10 catei de usturoi cu coaja, dar spalati, , un cub mic de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma de betisoare, putin mai groase decat betele de chibrit.Spre norocul meu, am avut un dispozitiv la razatoare, care i-a taiat exact asa cum aveam nevoie.In cazul in care cartofii sunt prea grosi ,mai degraba se vor inabusi si exista riscul sa ramana mult prea zemosi sau chiar cruzi!
Incalzim cuptorul aragazului la 180 de grade C.
Punem uleiul in tigaie si dupa 2 minute ,adaugam cartofii bine storsi de zeama pe care o lasa.
Punem frunzele de rozmarin desfacute de pe ramura si cateii de usturoi intregi, necuratati.Condimentam cu sare si piper macinat, apoi adaugam cubul de unt.
Prajim totul la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana cand cartofii incep sa se inmoaie.
Un prosop de hartie, de bucatarie, il indoim in doua si il punem peste rosti sa absoarba uleiul ramas.
Pregatim o tava de tarta de ceramica, in care punem cartofii, apoi ii dam la cuptorul incalzit pina cand cartofii devin auriu deschis ;scoatem tava din cuptor si cu prosopul de hartie , presam bine cartofii, din nou.Atentie sa nu ne ardem!
Taiem pieptul de pui in mai multe snitele si il condimentam pe ambele parti.
Visinele le strecuram si lasam sucul sa curga deoparte.
Incingem tigaia cu gratarul nonaderent Delimano si cand ne arata ca e cald, punem pieptul de pui la copt.
Il lasam la copt pina se rumeneste frumos pe ambele parti, apoi il pastram la cald.
Preparam sosul de visine :stingem cu otet balsamic zeama ramasa dupa ce s-a copt pieptul de pui, aoi adaugam zaharul , amestecand continuu.Adaugam vinul si visinata si lasam amestecul sa fiarba la foc mic 3 minute.Turnam apoi in tigaie jumatatea din zeama ( siropul) lasat de visine si toate visinele.Asezonam sosul cu sare si piper.Legam sosul cu bucata de unt care a fost tinuta la rece pina in acest moment.
Servim pieptul de pui impreuna cu rosti si sosul de visine.
Veti fi incantati de aroma pe care o veti simti, iar papilele gustative ,vor fi rasfatate !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/piept-de-pui-cu-rosti-si-sos-de-visine.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rösti si sos de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui
  • condimente pui
  • -pentru sosul de visine :
  • 400 g visine fara samburi ( puse pt iarna)
  • 2 linguri otet de vin rosu Monini
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt
  • 30 ml visinata
  • - pentru rösti :
  • 700 g cartofi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • un fir de rozmarin proaspat
  • 8-10 catei de usturoi cu coaja
  • dar spalati
  • un cub mic de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita