Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma de betisoare, putin mai groase decat betele de chibrit.Spre norocul meu, am avut un dispozitiv la razatoare, care i-a taiat exact asa cum aveam nevoie.In cazul in care cartofii sunt prea grosi ,mai degraba se vor inabusi si exista riscul sa ramana mult prea zemosi sau chiar cruzi!
Incalzim cuptorul aragazului la 180 de grade C.
Punem uleiul in tigaie si dupa 2 minute ,adaugam cartofii bine storsi de zeama pe care o lasa.
Punem frunzele de rozmarin desfacute de pe ramura si cateii de usturoi intregi, necuratati.Condimentam cu sare si piper macinat, apoi adaugam cubul de unt.
Prajim totul la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana cand cartofii incep sa se inmoaie.
Un prosop de hartie, de bucatarie, il indoim in doua si il punem peste rosti sa absoarba uleiul ramas.
Pregatim o tava de tarta de ceramica, in care punem cartofii, apoi ii dam la cuptorul incalzit pina cand cartofii devin auriu deschis ;scoatem tava din cuptor si cu prosopul de hartie , presam bine cartofii, din nou.Atentie sa nu ne ardem!
Taiem pieptul de pui in mai multe snitele si il condimentam pe ambele parti.
Visinele le strecuram si lasam sucul sa curga deoparte.
Incingem tigaia cu gratarul nonaderent Delimano si cand ne arata ca e cald, punem pieptul de pui la copt.
Il lasam la copt pina se rumeneste frumos pe ambele parti, apoi il pastram la cald.
Preparam sosul de visine :stingem cu otet balsamic zeama ramasa dupa ce s-a copt pieptul de pui, aoi adaugam zaharul , amestecand continuu.Adaugam vinul si visinata si lasam amestecul sa fiarba la foc mic 3 minute.Turnam apoi in tigaie jumatatea din zeama ( siropul) lasat de visine si toate visinele.Asezonam sosul cu sare si piper.Legam sosul cu bucata de unt care a fost tinuta la rece pina in acest moment.
Servim pieptul de pui impreuna cu rosti si sosul de visine.
Veti fi incantati de aroma pe care o veti simti, iar papilele gustative ,vor fi rasfatate !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/piept-de-pui-cu-rosti-si-sos-de-visine.html
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii