Fileurile de pui de spală şi,dacă sunt prea groase,se taie în două. Se freacă bine cu sare,piper,si condiment pt.carne de pui,după care se stropesc cu ulei de masline.
Se asează într-un vas, se acoperă cu folie alimentară sau cu un capac si se dau la rece pt.cel putin 1/2 oră.
Se pot pregăti de seara până a doua zi,se lasă la frigider.
Se asează într-o tavă ceva mai înaltă,fileurile de pui,cu tot cu zeama pe care au lasat-o ,se toacă usturoiul,se împrăştie peste fileuri şi se pune apă cat să acopere puiul
Se dă la cuptor,la foc moderat,cca.20 min.
Intre timp de decojesc şi se toacă mărunt roşiile,care după 20 min.se vor aşeza peste fileurile de pui şi se va turna şi paharul de bere.
Se micşorează focul si se stropesc din cand în cand fileurile cu sosul din tavă.
Se lasă la cuptor pâna fileurile s-au rumenit si sosul este legat.
Daca consideraţi că sosul a scăzut prea mult mai puteţi turna restul de bere din sticlă(doză)pe care,dacă ati băut-o,să vă fie de bine! Puneti apă!
Serviţi cu orezul cu legume pe care vi l-am reconamdat,sau cartofi natur si salată de ardei copţi.
Bon apetit!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii