Piept de pui cu sos de bere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 fileuri de piept de pui în funcţie de persoanele de la masă
  • 3-4 roşii mari coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • sare,piper,condiment pt.carne de pui
  • ulei de măsline
  • 1 pahar mare de bere(neagră,dacă se poate,dacă nu,e bună oricare)-o,3 l.

Mod de preparare

Fileurile de pui de spală şi,dacă sunt prea groase,se taie în două. Se freacă bine cu sare,piper,si condiment pt.carne de pui,după care se stropesc cu ulei de masline.

Se asează într-un vas, se acoperă cu folie alimentară sau cu un capac si se dau la rece pt.cel putin 1/2 oră.

Se pot pregăti de seara până a doua zi,se lasă la frigider.

Se asează într-o tavă ceva mai înaltă,fileurile de pui,cu tot cu zeama pe care au lasat-o ,se toacă usturoiul,se împrăştie peste fileuri şi se pune apă cat să acopere puiul

Se dă la cuptor,la foc moderat,cca.20 min.

Intre timp de decojesc şi se toacă mărunt roşiile,care după 20 min.se vor aşeza peste fileurile de pui şi se va turna şi paharul de bere.

Se micşorează focul si se stropesc din cand în cand fileurile cu sosul din tavă.

Se lasă la cuptor pâna fileurile s-au rumenit si sosul este legat.

Daca consideraţi că sosul a scăzut prea mult mai puteţi turna restul de bere din sticlă(doză)pe care,dacă ati băut-o,să vă fie de bine! Puneti apă!

Serviţi cu orezul cu legume pe care vi l-am reconamdat,sau cartofi natur si salată de ardei copţi.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise