Piept de pui cu sos de bere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-4 fileuri de piept de pui în funcţie de persoanele de la masă
  • 3-4 roşii mari coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • sare,piper,condiment pt.carne de pui
  • ulei de măsline
  • 1 pahar mare de bere(neagră,dacă se poate,dacă nu,e bună oricare)-o,3 l.

Mod de preparare

Fileurile de pui de spală şi,dacă sunt prea groase,se taie în două. Se freacă bine cu sare,piper,si condiment pt.carne de pui,după care se stropesc cu ulei de masline.

Se asează într-un vas, se acoperă cu folie alimentară sau cu un capac si se dau la rece pt.cel putin 1/2 oră.

Se pot pregăti de seara până a doua zi,se lasă la frigider.

Se asează într-o tavă ceva mai înaltă,fileurile de pui,cu tot cu zeama pe care au lasat-o ,se toacă usturoiul,se împrăştie peste fileuri şi se pune apă cat să acopere puiul

Se dă la cuptor,la foc moderat,cca.20 min.

Intre timp de decojesc şi se toacă mărunt roşiile,care după 20 min.se vor aşeza peste fileurile de pui şi se va turna şi paharul de bere.

Se micşorează focul si se stropesc din cand în cand fileurile cu sosul din tavă.

Se lasă la cuptor pâna fileurile s-au rumenit si sosul este legat.

Daca consideraţi că sosul a scăzut prea mult mai puteţi turna restul de bere din sticlă(doză)pe care,dacă ati băut-o,să vă fie de bine! Puneti apă!

Serviţi cu orezul cu legume pe care vi l-am reconamdat,sau cartofi natur si salată de ardei copţi.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise