autor:

danutza

» » Fripturi

Piept de pui cu sos de bere

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
2-4 fileuri de piept de pui în funcţie de persoanele de la masă, 3-4 roşii mari coapte, 2 căţei de usturoi, sare, pt.carne de pui, ulei de măsline, 1 pahar mare de bere(neagră,dacă se poate,dacă nu,e bună oricare)-o,3 l.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Fileurile de pui de spală şi,dacă sunt prea groase,se taie în două. Se freacă bine cu sare,piper,si condiment pt.carne de pui,după care se stropesc cu ulei de masline.

Se asează într-un vas, se acoperă cu folie alimentară sau cu un capac si se dau la rece pt.cel putin 1/2 oră.

Se pot pregăti de seara până a doua zi,se lasă la frigider.

Se asează într-o tavă ceva mai înaltă,fileurile de pui,cu tot cu zeama pe care au lasat-o ,se toacă usturoiul,se împrăştie peste fileuri şi se pune apă cat să acopere puiul

Se dă la cuptor,la foc moderat,cca.20 min.

Intre timp de decojesc şi se toacă mărunt roşiile,care după 20 min.se vor aşeza peste fileurile de pui şi se va turna şi paharul de bere.

Se micşorează focul si se stropesc din cand în cand fileurile cu sosul din tavă.

Se lasă la cuptor pâna fileurile s-au rumenit si sosul este legat.

Daca consideraţi că sosul a scăzut prea mult mai puteţi turna restul de bere din sticlă(doză)pe care,dacă ati băut-o,să vă fie de bine! Puneti apă!

Serviţi cu orezul cu legume pe care vi l-am reconamdat,sau cartofi natur si salată de ardei copţi.

Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Antricot de vita cu sos anchois

Antricot de vita cu sos anchois

Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru,

14 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2-4 fileuri de piept de pui în funcţie de persoanele de la masă
  • 3-4 roşii mari coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, pt.carne de pui
  • ulei de măsline
  • 1 pahar mare de bere(neagră,dacă se poate,dacă nu,e bună oricare)-o,3 l.

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Snitel cu cascaval