autor:

alice

» » Fripturi

Piept de pui cu sos de cascaval, hrean si smantana

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
- 2 buc piept de pui dezosat si fara piele, - 500 ml lapte, - 100 gr cascaval ras, - 1 ou, - 1 paharel mic smantana, - 1 capatana usturoi, - 2-3 lingurite hrean ras, - 50 gr unt (margarina), - 2 linguri faina, - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline), - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose), - sare, piper, nucsoara macinata (dupa gust), - 1 legatura marar verde.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui taiat in cuburi (3/3 cm) sau felii (2/5 cm), se pune pe foc, într-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc aproximativ 10-15 minute, amestecand usor, pana ce pieptul de pui devine alb.
Sosul: Oul cu faina se bat cu telul, adaugandu-se laptele, untul şi un varf de lingurita nucsoara macinata, acestea se fierb pe aburi aproximativ 10 minute, amestecandu-se continuu. Se adauga 1/2 din cascavalul ras si hreanul si se ia de pe aburi, se amesteca bine, pana la omogenizare.
Separat se curata usturoiul si se piseaza bine, se pune sare, piper si se amesteca bine, apoi se freaca impreuna cu 2 linguri de ulei si 2 linguri otet balsamic pana rezulta o pasta mai groasa. Se amesteca pasta de usturoi cu sosul din ou, faina si lapte.
Intr-un vas yena, uns cu unt, se aseaza pieptul de pui, iar deasupra se toarna sosul rezultat si se da la cuptor (preincalzit la 180-190 grade) aproximativ 10 minute.
Restul de cascaval se amesteca cu smantana si mararul tocat foarte marunt, apoi se toarna peste pieptul de pui cand este scos din cuptor.
Pofta buna!
Pieptul de pui taiat in cuburi (3/3 cm) sau felii (2/5 cm), se pune pe foc, într-o tigaie, cu 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, se lasa pe
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de cascaval, hrean si smantana" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Mancarica de ied

Mancarica de ied

Spalam carnea de ied si o portionam in bucati de marime potrivita. Punem ulei intr-o tigaie si adaugam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Cuburi de pulpa de porc cu legume la cuptor

Cuburi de pulpa de porc cu legume la cuptor

Pulpa de porc se spala , se lasa la scurs si se taie cubulate.Se face un bait din ulei de masline,boia,

7 voturi    7 comentarii
2h 20 min
Fripturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • stefan

    stefan (Maestru bucatar):

    pot spune ca la aceasta reteta ar fi fost mai ushor sa fie adaugat un rentaj de faina cu ulei(crud ,nu prajit)ceea ce iam si facut si ia schimbat consistenta

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 2 buc piept de pui dezosat si fara piele
  • - 500 ml lapte
  • - 100 gr cascaval ras
  • - 1 ou
  • - 1 paharel mic smantana
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2-3 lingurite hrean ras
  • - 50 gr unt (margarina)
  • - 2 linguri faina
  • - 5 linguri ulei (recomand ulei de masline)
  • - 2 linguri otet balsamic (alb sau rose)
  • - sare
  • piper
  • nucsoara macinata (dupa gust)
  • - 1 legatura marar verde.

Raporteaza reteta

Retete
de alice
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Tort (Prajitura) cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Crema: se inclazeste laptele (foarte putin), intr-un vas se freaca galbenusurile de ou cu sarea,

4 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi