autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

Piept de pui cu sos si caise de tara

Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
pentru 2 persoane, 6 buc - caise de tara, 300g - piept de pui, 50g - unt, 1 - lingurita de faina, - patrunjel frunze tocate marunt, , 1/2 - lingurita de zahar, piper/sare, 1 lingurita ulei extravergine de masline, 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce se culeg direct din pom 6 caise coapte si frumoase sau le alegem de la batranica de pe masa din piata, se introduc in apa oparita 5 secunde dupa care se indeparteaza de coaja, le taiem in doua si aruncam samburii.

In tigaia de teflon pe un foc moderat se pune untul si uleiul de masline.
Pieptul de pui spalat si taiat la dimensiunea diametrului caiselor se tamponeaza cu faina, dupa care se aseaza in tigaie.
dupa circca 4-5 minute de coacere intoarceti carnea pe cealata parte, adaugati caisele si zaharul, mestecati usor adaugand smantana, sare si piper dupa placere.
Lasati sa dea in cateva clocote smantana si stingeti focul.
Adaugati patrunjelul spalat si tocat marunt si serviti alaturi de un delicios piure de cartofi sau cartofi natur cu unt si salata verde de gradina.
Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos si caise de tara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare

1 vot    1 comentariu
40 min
Sosuri
Ulei de masline cu mirodenii

Ulei de masline cu mirodenii

Frunzele de busuioc sau de rozmarin se spala si se despart de pe ramura. Se toarna ulei de masline

6 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 6 buc - caise de tara
  • 300g - piept de pui
  • 50g - unt
  • 1 - lingurita de faina
  • - patrunjel frunze tocate marunt
  • 1/2 - lingurita de zahar
  • piper/sare
  • 1 lingurita ulei extravergine de masline
  • 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci