autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

Piept de pui cu sos si caise de tara

Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
pentru 2 persoane, 6 buc - caise de tara, 300g - piept de pui, 50g - unt, 1 - lingurita de faina, - patrunjel frunze tocate marunt, , 1/2 - lingurita de zahar, piper/sare, 1 lingurita ulei extravergine de masline, 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce se culeg direct din pom 6 caise coapte si frumoase sau le alegem de la batranica de pe masa din piata, se introduc in apa oparita 5 secunde dupa care se indeparteaza de coaja, le taiem in doua si aruncam samburii.

In tigaia de teflon pe un foc moderat se pune untul si uleiul de masline.
Pieptul de pui spalat si taiat la dimensiunea diametrului caiselor se tamponeaza cu faina, dupa care se aseaza in tigaie.
dupa circca 4-5 minute de coacere intoarceti carnea pe cealata parte, adaugati caisele si zaharul, mestecati usor adaugand smantana, sare si piper dupa placere.
Lasati sa dea in cateva clocote smantana si stingeti focul.
Adaugati patrunjelul spalat si tocat marunt si serviti alaturi de un delicios piure de cartofi sau cartofi natur cu unt si salata verde de gradina.
Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos si caise de tara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
3 Cheese Lasagna

3 Cheese Lasagna

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele. Se unge un vas termorezistent

21 voturi    7 comentarii
40 min
Sosuri
Stufat de vita

Stufat de vita

1. Ceapa, morcovul, telina se taie bucati, rondele se pun la calit cu usturoiul in uleiul incins (eu

4 voturi    1 comentariu
3h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 6 buc - caise de tara
  • 300g - piept de pui
  • 50g - unt
  • 1 - lingurita de faina
  • - patrunjel frunze tocate marunt
  • 1/2 - lingurita de zahar
  • piper/sare
  • 1 lingurita ulei extravergine de masline
  • 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maioneza de post