autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

Piept de pui cu sos si caise de tara

Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeo Andrei (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
pentru 2 persoane, 6 buc - caise de tara, 300g - piept de pui, 50g - unt, 1 - lingurita de faina, - patrunjel frunze tocate marunt, , 1/2 - lingurita de zahar, piper/sare, 1 lingurita ulei extravergine de masline, 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce se culeg direct din pom 6 caise coapte si frumoase sau le alegem de la batranica de pe masa din piata, se introduc in apa oparita 5 secunde dupa care se indeparteaza de coaja, le taiem in doua si aruncam samburii.

In tigaia de teflon pe un foc moderat se pune untul si uleiul de masline.
Pieptul de pui spalat si taiat la dimensiunea diametrului caiselor se tamponeaza cu faina, dupa care se aseaza in tigaie.
dupa circca 4-5 minute de coacere intoarceti carnea pe cealata parte, adaugati caisele si zaharul, mestecati usor adaugand smantana, sare si piper dupa placere.
Lasati sa dea in cateva clocote smantana si stingeti focul.
Adaugati patrunjelul spalat si tocat marunt si serviti alaturi de un delicios piure de cartofi sau cartofi natur cu unt si salata verde de gradina.
Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos si caise de tara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
MAIONEZA

MAIONEZA

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa

12 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Sos besamel ptr. lasagna

Sos besamel ptr. lasagna

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina desfacuta inlapte rece. Se amesteca energic, cu

8 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 6 buc - caise de tara
  • 300g - piept de pui
  • 50g - unt
  • 1 - lingurita de faina
  • - patrunjel frunze tocate marunt
  • 1/2 - lingurita de zahar
  • piper/sare
  • 1 lingurita ulei extravergine de masline
  • 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de spanac cu snitele din piept de pui