autor:

anuta

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui in crusta de alune

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2016

Ingrediente
un piept mare de pui, un ardei kapia rosu, 200 g alune de padure,150 g branza topita sau cascaval, o lingurita cimbru uscat, o lingurita legume deshidratate fara sare, un praf de sare, un praf de piper, 50 ml ulei de masline, 200 ml vin alb, cateva boabe de piper negru, 2-3 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu. Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.

Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior.

Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Se adauga in tavita si paharelul de vin alb, boabele de piper, foile de dafin, un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor, udandu-l cu zeama din tava din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval, se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit.

Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpele se spala si se ung cu o pensula cu miere. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

1)Taie puiul in bucãti mici. Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit. Toarnã

2 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • un piept mare de pui
  • un ardei kapia rosu
  • 200 g alune de padure,150 g branza topita sau cascaval
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita legume deshidratate fara sare
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • cateva boabe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu caise si afine

Prajitura cu caise si afine

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitele crocante