autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui in sos de usturoi pe pat de mamaliguta

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
500 gr carne de pui (am folosit piept de pui fara piele),, sare, piper,, 1 lingurita boia dulce,, 1 1/2 cana apa,, 1/2 legatura patrunjel,, 4 catei mari de usturoi,, ulei de palmier pentru prajit carnea de pui,, , Mamaliguta:, , 3 cani apa,, 1 cana malai,, sare(fiecare pune cum este obisnuit).

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul (de palmier) intr-o cratita si se pune pieptul de pui taiat cuburi. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Eu fac totul foarte rapid, nu sunt adepta prajitului,mai bine las mai mult timp la fiert carnea sau o bag la cuptor.

Se presara boiaua dulce peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.

Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.

Timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare(intotdeauna am o oala cu apa fiarta pe aragaz,pentru a pune daca mai este nevoie).

Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Cand incepe sa se ingroase mamaliga incepeti sa amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

Daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase, iar daca adaugati in apa de fiert de la bun inceput si o lingura de ulei,mamaliguta nu se va mai prinde de peretii oalei.

Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.

Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.



Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de usturoi pe pat de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana

Involtini di pollo a la romana

Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui (am folosit piept de pui fara piele),
  • sare
  • piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1 1/2 cana apa,
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 4 catei mari de usturoi,
  • ulei de palmier pentru prajit carnea de pui,
  • Mamaliguta:
  • 3 cani apa,
  • 1 cana malai,
  • sare(fiecare pune cum este obisnuit).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftele de curcan cu piure de cartofi