autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui in sos de usturoi pe pat de mamaliguta

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
500 gr carne de pui (am folosit piept de pui fara piele),, sare, piper,, 1 lingurita boia dulce,, 1 1/2 cana apa,, 1/2 legatura patrunjel,, 4 catei mari de usturoi,, ulei de palmier pentru prajit carnea de pui,, , Mamaliguta:, , 3 cani apa,, 1 cana malai,, sare(fiecare pune cum este obisnuit).

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul (de palmier) intr-o cratita si se pune pieptul de pui taiat cuburi. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Eu fac totul foarte rapid, nu sunt adepta prajitului,mai bine las mai mult timp la fiert carnea sau o bag la cuptor.

Se presara boiaua dulce peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.

Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.

Timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare(intotdeauna am o oala cu apa fiarta pe aragaz,pentru a pune daca mai este nevoie).

Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Cand incepe sa se ingroase mamaliga incepeti sa amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

Daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase, iar daca adaugati in apa de fiert de la bun inceput si o lingura de ulei,mamaliguta nu se va mai prinde de peretii oalei.

Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.

Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.



Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de usturoi pe pat de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in vin fiert à la Delad

Pui in vin fiert à la Delad

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui Pekin cu sos de lamaie

Pui Pekin cu sos de lamaie

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui (am folosit piept de pui fara piele),
  • sare
  • piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1 1/2 cana apa,
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 4 catei mari de usturoi,
  • ulei de palmier pentru prajit carnea de pui,
  • Mamaliguta:
  • 3 cani apa,
  • 1 cana malai,
  • sare(fiecare pune cum este obisnuit).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Papricas de pui cu cartofi