autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
Pentru marinarea pieptului:, 1 piept de pui dezosat, sare, piper, boia dulce, 1/2 lingurita busuioc uscat, 2 linguri ulei, 1 lingurita mustar dijon, 1 varf de lingurita praf de usturoi, Pentru sos:, 1 borcan mic ciuperci taiate, 1 ceapa mica, 3 linguri cu varf smantana groasa, 1 lingura cu varf crema de branza, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 3-4 crengute marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Prima data marinam puiul:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.
Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.
Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.
Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Sosul:
Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.
O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.
Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.
Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.
Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
friptura de pui marinat

friptura de pui marinat

Taie puiul in bucati si pune-l sa se marineze 24 ore in 1 pahar de vin, 1 ceapa, 1 cap de usturoi,

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 iulie 2018

    Multumesc mult, doamna Irina!

  • Fara foto

    Irina , 11 iulie 2018

    Super gustos dar și sănătos !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului:
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 varf de lingurita praf de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri cu varf smantana groasa
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 3-4 crengute marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, doamna Irina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
MUSCHIULET DE PORC INVELIT IN BACON