autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
Pentru marinarea pieptului:, 1 piept de pui dezosat, sare, piper, boia dulce, 1/2 lingurita busuioc uscat, 2 linguri ulei, 1 lingurita mustar dijon, 1 varf de lingurita praf de usturoi, Pentru sos:, 1 borcan mic ciuperci taiate, 1 ceapa mica, 3 linguri cu varf smantana groasa, 1 lingura cu varf crema de branza, 2 linguri parmezan ras, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 3-4 crengute marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Prima data marinam puiul:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.
Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.
Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.
Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Sosul:
Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.
O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.
Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.
Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.
Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella  ( Paella valenciana)

Paella ( Paella valenciana)

Paella este o mancare tipic spaniola . Se intalneste pe tot cuprinsul Spaniei , fiind printre cele

43 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe cacciatore

Pulpe cacciatore

Pulpelor spalate li se inlatura pielita si se prajesc intr-un wok in putin ulei pina se rumenesc

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului:
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 varf de lingurita praf de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri cu varf smantana groasa
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 3-4 crengute marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de Pui cu Legume Mexicane