autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Piept de pui natur la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
1 piept de pui, condimente pentru gratar, 3 linguri ulei de masline, 10 g unt, cimbru, boia, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Dezosati pieptul de pui si curatati pielea (daca este necesar). Taiati pieptul transversal, perpendicular pe fibra, dar nu pana jos, o data va opriti la 1 cm si a doua oara taiati de tot. Veti obtine niste bucati putin mai maricele. Condimentati si ungeti cu uleiul de masline toate bucatile, amestecandu-le putin cu mana. Bateti fiecare bucata, dar nu prea tare, sa nu rupeti carnea.
Puneti fiecare bucata pe folie de aluminiu si indoiti putin marginile foliei in sus. Asezati-le pe gratarul cu capac cu folia in jos, la foc mediu pentru 7-8 minute.
Ridicati capacul gratarului, puneti pe fiecare bucata de carne cate un varf de cutit de unt, eventual mai condimentati-le cu putin cimbru, acoperiti din nou gratarul si mai lasati-le 3-4 minute la foc mic.
Se servesc cu diferite salate, muraturi, sosuri, mujdei sau garnituri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui natur la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura pentru Paste

Friptura pentru Paste

Spalam pulpele le curatam le crestam apoi le asezam in tava le dam cu sare si toate celalalte condimente

4 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste

6 voturi    17 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    E foarte bun si eu fac, mereu, ne place tuturor.

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Foarte bun. Gustos si sanatos.

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata f bine.Felicitari!Am si eu o intrebare in legatura cu gratarul:se pune cumva apa pe ''fundul''gratarului sau nu?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri. Fursecuri inca nu am facut. :) E o idee buna. Tot pe gratar se fac?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      DELICIOS. FIE CA E DE CURCAN, FIE CA E DE PUI, PIEPTUL LA GRATAR E LA FEL DE BUN SI DE SANATOS. MODUL DE PREPARARE E IDENTIC. Felicitari pentru prezentare!!!

    • Fara foto

      Narci , 04 martie 2010

      Ca niste fursecuri

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte fine si aromate.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • condimente pentru gratar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 10 g unt
  • cimbru
  • boia
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte bun si eu fac, mereu, ne place tuturor.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa de miel la punga