Reteta postata pe: 24 februarie 2010
Ingrediente
1 piept de pui, condimente pentru gratar, 3 linguri ulei de masline, 10 g unt, cimbru, boia, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Dezosati pieptul de pui si curatati pielea (daca este necesar). Taiati pieptul transversal, perpendicular pe fibra, dar nu pana jos, o data va opriti la 1 cm si a doua oara taiati de tot. Veti obtine niste bucati putin mai maricele. Condimentati si ungeti cu uleiul de masline toate bucatile, amestecandu-le putin cu mana. Bateti fiecare bucata, dar nu prea tare, sa nu rupeti carnea.
Puneti fiecare bucata pe folie de aluminiu si indoiti putin marginile foliei in sus. Asezati-le pe gratarul cu capac cu folia in jos, la foc mediu pentru 7-8 minute.
Ridicati capacul gratarului, puneti pe fiecare bucata de carne cate un varf de cutit de unt, eventual mai condimentati-le cu putin cimbru, acoperiti din nou gratarul si mai lasati-le 3-4 minute la foc mic.
Se servesc cu diferite salate, muraturi, sosuri, mujdei sau garnituri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui natur la gratar" nu uita sa-i faci un
review
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider
9 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
Multumesc mult pentru aprecieri. Fursecuri inca nu am facut. :) E o idee buna. Tot pe gratar se fac?
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
DELICIOS. FIE CA E DE CURCAN, FIE CA E DE PUI, PIEPTUL LA GRATAR E LA FEL DE BUN SI DE SANATOS. MODUL DE PREPARARE E IDENTIC. Felicitari pentru prezentare!!!
Narci , 04 martie 2010
Ca niste fursecuri
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Foarte fine si aromate.*****