Piept de pui umplut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut

Ingrediente

  • 2 buc de piept de pui fara piele si os; 300 gr cartofi; 2 felii de sunca (bacon
  • ceafa
  • presata
  • etc.); 2 felii/bucatele de cascaval; sare; piper; 1/2 legatura de marar; 3-4 catei de usturoi; 100g bacon; 100ml supa de casa sau din cub Maggi/Knorr; ulei pentru prajit; 50 gr unt; condimente

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi de cca 2cm. Se fierb in apa cu sare pana le ramane mijlocul putin tare.

Bucatile de piept de pui se spala; se zvinta bine si taindu-li-se un buzunar pe mijloc. Se pun pe rand in folie si se bat cu ciocanul de snitele( nu tare pentru a nu-I rupe). Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Pe fiecare piept se aseaza felia de sunca, apoi cascavalul si se ruleaza iar deschiderea se prinde in scobitori. Se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile,se scot si se pun deoparte.

Intr-o tava potrivita, unsa cu unt se aseaza bucatile de piept de pui iar pe langa se pun cartofii. Se adauga cateii de usturoi curatati si taiati felii, bacon taiat bucatele, supa si condimentele.

Se introduce in cuptor, incins in prealabil si se lasa cca 30 min. pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.

Se orneaza cu mararul tocat marunt si se pot servi cu salata asortata de muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise