Ingrediente
1 piept de rata intreg, dezosat si fara piele, sare, piper, 50 g unt, boia, garnitura de orez:, 1 cana de orez, 3 cani de apa, 1 ceapa alba, 1 morcov mic dat pe razatoare, sare, garnitura de varza, 1/2 de varza alba, potrivita, sare, 1 lg ulei de rapita, 1 vf de cutit de piper rosu proaspat macinat,  toppingul de galbiori:, 1 cana de galbiori proaspeti, 1 lg ulei de rapita, Am folosit sare de Himalya, cat iei cu 3 degete pentru fiecare garnitura.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu tai si carnea, fiindca vei pierde tot ce este mai gustos ! Condimentezi cu sare, piper si boia si il pui intr-o tigaie, pe partea cu grasimea. Lasi pana cand aceasta se topeste si devine aramie.
Asezi pe hartie de copt, in tava, intorci carnea pe cealalta parte si lasi la foc mic pana cand se rumeneste. La final, practic inainte de a-l servi, adaugi untul taiat bucati si lasi sa se topeasca.
Intre timp, prepari toate garniturile:
- Orezul il speli si il pui la fiert impreuna cu ceapa intreaga , morcovul ras si un praf de sare. Cand este fiert scoti ceapa, acoperi cu un capac si lasi asa.
- Varza o tai marunt, o amesteci cu sarea, adaugi uleiul si o pui intr-o cratita, amestecand continuu, pana cand se inmoaie.
- Galbiorii ii speli sii ii tragi la tigaie.
Practic, cand este gata carnea, trebuie sa fie gata si garniturile.
Servesti pieptul de rata taiat felii alaturi de aceste garnituri delicioase de toamna si un pahar de vin alb.