Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime.
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza cu partea pe care este grasimea intr-o tigaie rece care se pune pe un foc mediu cate 8 minute pe fiecare parte. Dupa ce se prajeste pieptul de rata pe ambele parti, se scoate din tigaie si il asezam intr-un vas termorezistent pe care il introducem in cuptorul incins la 180-200 grade C, in functie de preferinte; il lasam la cuptor 6-7 minute pentru in sange, 9-10 minute pentru mediu,12-14 minute pentru bine facut, apoi scoatem carnea din cuptor si o lasam cateva minute sa se patrunda bine.
Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor, pregatiti legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele mici, se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare; cand apa clocoteste, se scot in apa rece pentru a-si pastra culoarea.
Ardeiul gras, morcovul si telina se curata si se taie julien.
Intr-un vas se pune la topit untul, apoi se caleste ardeiul gras, apoi se adauga morcovul, telina, conopida si broccoli se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pana devin al-dente si se asaza pe farfurie linga pieptul de rata.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii