autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 decembrie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru pieptul de rata cu sos de portocale:, -1 piept de rata de tara,romaneasca,, -1 lingurita piper macinat mozaic,, -1 lingurita sare,, -2 portocale,, -1 lingura miere de albine de rapita., Ingrediente pentru salata de varza rosie:, -o varza rosie,, -1 lingurita sare,, -3-4 linguri ulei de masline,, -1 lingura otet de mere.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma de romb,se sareaza,se presoara piper macinat si se pune in tigaie la prajit,pe partea cu pielea in tigaia rece,apoi se porneste focul,se prajeste pret de 7 minute pe partea cu pielea si pret de 4 minute pe partea fara piele,apoi se ia doua linguri de grasime din tigaie,se pune intr-o cratita mai mica si se da tava la cuptor,la foc mare pentru inca cateva minute,asa incat sa se rumeneasca frumos,insa sa nu se arda,apoi se scoate tava din cuptor si se aseaza un capac peste ea.
-Se taie o portocala in doua si se scurge zeama peste grasimea de rata,se mai adauga si coaja de la portocala,(coaja de portocala trebuie sa fie fara pielita alba),se adauga cateva sticsuri din bucati de portocala,mierea de albine si se lasa pret de cateva minute la fiert,apoi se strecoara sosul si se pune din nou la fiert,sa mai scada putin,apoi se opreste focul,(este bine sa nu isi schimbe culoarea sosul si nici sa se caramelizeze).
-Se da prin razatoare varza rosie,se adauga ulei,sare,otet,se amesteca si se poate servi.
-Se taie in felii pieptul de rata,se pune pe un platou,se mai adauga si salata,sticuri de portocala si putina coaja rasa ce a fost fiarta in sos.Sa aveti pofta dragilor!
-Rata de ograda este deosebita ca gust si calitati,daca nu aveti o curte si o rata,le puteti cumpara din piata,nu sunt asa de scumpe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci

Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1), fiindcă vei dori să le simți textura în

1 vot    0 comentarii
35 min
Retete de Craciun
Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma,

1 vot    1 comentariu
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nastase Marina , 29 decembrie 2016

    un adevarat deliciu!

  • Filigeanu_Marius Daniel

    Filigeanu_Marius Daniel (Bucatar) , 27 decembrie 2016

    apetisanta

  • Fara foto

    DUMITRASCU LACRAMIOARA , 27 decembrie 2016

    ARATA FOARTE BINE,DELICIOS!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pieptul de rata cu sos de portocale:
  • -1 piept de rata de tara,romaneasca,
  • -1 lingurita piper macinat mozaic,
  • -1 lingurita sare,
  • -2 portocale,
  • -1 lingura miere de albine de rapita.
  • Ingrediente pentru salata de varza rosie:
  • -o varza rosie,
  • -1 lingurita sare,
  • -3-4 linguri ulei de masline,
  • -1 lingura otet de mere.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Nastase Marina

un adevarat deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel