Ingrediente
Ingrediente pentru pieptul de rata cu sos de portocale:, -1 piept de rata de tara,romaneasca,, -1 lingurita piper macinat mozaic,, -1 lingurita sare,, -2 portocale,, -1 lingura miere de albine de rapita., Ingrediente pentru salata de varza rosie:, -o varza rosie,, -1 lingurita sare,, -3-4 linguri ulei de masline,, -1 lingura otet de mere.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
30 voturi
Mod de preparare
-Se taie o portocala in doua si se scurge zeama peste grasimea de rata,se mai adauga si coaja de la portocala,(coaja de portocala trebuie sa fie fara pielita alba),se adauga cateva sticsuri din bucati de portocala,mierea de albine si se lasa pret de cateva minute la fiert,apoi se strecoara sosul si se pune din nou la fiert,sa mai scada putin,apoi se opreste focul,(este bine sa nu isi schimbe culoarea sosul si nici sa se caramelizeze).
-Se da prin razatoare varza rosie,se adauga ulei,sare,otet,se amesteca si se poate servi.
-Se taie in felii pieptul de rata,se pune pe un platou,se mai adauga si salata,sticuri de portocala si putina coaja rasa ce a fost fiarta in sos.Sa aveti pofta dragilor!
-Rata de ograda este deosebita ca gust si calitati,daca nu aveti o curte si o rata,le puteti cumpara din piata,nu sunt asa de scumpe.