autor:

SaltnSasha

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
2 piepti de rata, , 200 suc de portocale, proaspat stors, 50 ml vin rosu, sec, 10 ml sos soia, 1 lingura de miere, , 500 g ciuperci champignon, 100 ml vin rosu, 30 g unt, patrunjel, sare, piper, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati.



Crestati pielea pieptilor de rata pe diagonala, din ambele directii, astfel incat sa obtineti mici romburi. Rasniti sare grunjoasa si piper pe o parte si pe cealalta. Asezati pieptii de rata intr-o tigaie rece, cu fata in jos, si aprindeti focul. Veti observa cum grasimea se va topi usor in tigaie. Prajiti pieptul aproximativ 4-5 minute, pana cand pielea este bine rumenita. Intoarceti pe partea cealalta si gatiti-l inca un minut. Mutati pieptul de rata intr-o tava si gatiti-l in continuare, in cuptor, la 200 de grade Celsius, intre 6 si 9 minute (in functie de cat de bine facut il doriti; eu prefer sa nu-l las mai mult de 7 minute).



Intre timp, puteti pregati sosul si ciupercile. Pastrati in tigaie doar o lingura sau doua din grasimea topita. Ce va ramane puteti pastra intr-un borcan pentru a pregati cu alta ocazie minunatii Sarldaises despre care va povesteam mai devreme. Asteptati pana cand sosul se reduce si adaugati zeama de portocale. Dupa ce sosul scade din nou (cam la jumatate) adaugam sosul de soia, sarea, piperul si mierea. Amestecam aproximativ doua minute si luam de pe foc.



Taiati ciupercile in jumatati sau sferturi (in functie de cat sunt de mari) si asezati-le in tigaia foarte bine incinsa. Le rumeniti bine, pe toate partile, in uleiul de masline, iar atunci cand capata culoare adaugati vinul si il lasati sa se reduca pana mai ramane doar 1/4 din lichid. Adaugati untul, sarea si piperul si lasati totul pe foc inca 2-3 minute. Opriti focul si adaugati patrunjelul.



Probabil ca pieptul de rata este gata deja, asa ca il puteti scoate din cuptor si pune pe o farfurie. Il lasati sa se odihneasca acolo cam 10 minute pentru ca toate sucurile delicioase sa ramana inauntrul carnii. Apoi, taiati pieptul in felii de aproximativ 2 cm.



Asezati ciupercile pe o farfurie, 3-4 felii din piept deasupra lor si turnati atat sos cat va este pe plac.



Mai multe retete, pe www.saltnsasha.wordpress.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Se spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se

10 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan , 08 februarie 2019

    Trăsnet alaturi de un pahar cu vin. Bravo

  • Fara foto

    Adriana Diana , 03 decembrie 2015

    wowww...acum la-am pregatit...plate de master chef...fantastic!!!

  • Fara foto

    Viorica Deaconescu , 22 aprilie 2015

    cred ca este foarte gustos!

    • Fara foto

      dalida , 16 aprilie 2015

      Doamne.. Soacra-mea imi tot zice de vreo 2 luni sa imi trimita o rata si eu o tot aman, ca nu parea a-mi place gustul. Dar acus sunt disperata, am facut deja un ceaun de sarmale de rata si un bors superb.. Si acum am mai gasit 3 retete super, pe site-ul asta..

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 18 februarie 2015

      Delicios la superlativ! :))

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 12 februarie 2015

      Arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de rata
  • 200 suc de portocale
  • proaspat stors
  • 50 ml vin rosu
  • sec
  • 10 ml sos soia
  • 1 lingura de miere
  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

21 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza

Dan

Trăsnet alaturi de un pahar cu vin. Bravo

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Cookie Settings