autor:

SaltnSasha

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
2 piepti de rata, , 200 suc de portocale, proaspat stors, 50 ml vin rosu, sec, 10 ml sos soia, 1 lingura de miere, , 500 g ciuperci champignon, 100 ml vin rosu, 30 g unt, patrunjel, sare, piper, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati.



Crestati pielea pieptilor de rata pe diagonala, din ambele directii, astfel incat sa obtineti mici romburi. Rasniti sare grunjoasa si piper pe o parte si pe cealalta. Asezati pieptii de rata intr-o tigaie rece, cu fata in jos, si aprindeti focul. Veti observa cum grasimea se va topi usor in tigaie. Prajiti pieptul aproximativ 4-5 minute, pana cand pielea este bine rumenita. Intoarceti pe partea cealalta si gatiti-l inca un minut. Mutati pieptul de rata intr-o tava si gatiti-l in continuare, in cuptor, la 200 de grade Celsius, intre 6 si 9 minute (in functie de cat de bine facut il doriti; eu prefer sa nu-l las mai mult de 7 minute).



Intre timp, puteti pregati sosul si ciupercile. Pastrati in tigaie doar o lingura sau doua din grasimea topita. Ce va ramane puteti pastra intr-un borcan pentru a pregati cu alta ocazie minunatii Sarldaises despre care va povesteam mai devreme. Asteptati pana cand sosul se reduce si adaugati zeama de portocale. Dupa ce sosul scade din nou (cam la jumatate) adaugam sosul de soia, sarea, piperul si mierea. Amestecam aproximativ doua minute si luam de pe foc.



Taiati ciupercile in jumatati sau sferturi (in functie de cat sunt de mari) si asezati-le in tigaia foarte bine incinsa. Le rumeniti bine, pe toate partile, in uleiul de masline, iar atunci cand capata culoare adaugati vinul si il lasati sa se reduca pana mai ramane doar 1/4 din lichid. Adaugati untul, sarea si piperul si lasati totul pe foc inca 2-3 minute. Opriti focul si adaugati patrunjelul.



Probabil ca pieptul de rata este gata deja, asa ca il puteti scoate din cuptor si pune pe o farfurie. Il lasati sa se odihneasca acolo cam 10 minute pentru ca toate sucurile delicioase sa ramana inauntrul carnii. Apoi, taiati pieptul in felii de aproximativ 2 cm.



Asezati ciupercile pe o farfurie, 3-4 felii din piept deasupra lor si turnati atat sos cat va este pe plac.



Mai multe retete, pe www.saltnsasha.wordpress.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa

10 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Aripi de curcan cu sos de citrice

Aripi de curcan cu sos de citrice

1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua. 2. Intr-un castron adaugam aripile,

7 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Diana , 03 decembrie 2015

    wowww...acum la-am pregatit...plate de master chef...fantastic!!!

  • Fara foto

    Viorica Deaconescu , 22 aprilie 2015

    cred ca este foarte gustos!

  • Fara foto

    dalida , 16 aprilie 2015

    Doamne.. Soacra-mea imi tot zice de vreo 2 luni sa imi trimita o rata si eu o tot aman, ca nu parea a-mi place gustul. Dar acus sunt disperata, am facut deja un ceaun de sarmale de rata si un bors superb.. Si acum am mai gasit 3 retete super, pe site-ul asta..

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 18 februarie 2015

      Delicios la superlativ! :))

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 12 februarie 2015

      Arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de rata
  • 200 suc de portocale
  • proaspat stors
  • 50 ml vin rosu
  • sec
  • 10 ml sos soia
  • 1 lingura de miere
  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

15 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza

dalida

Doamne.. Soacra-mea imi tot zice de vreo 2 luni sa imi trimita o rata si eu o tot aman, ca nu parea a-mi place gustul. Dar acus sunt disperata, am facut deja un ceaun de sarmale de rata si un bors superb.. Si acum am mai gasit 3 retete super, pe site-ul asta..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate