autor:

Fara foto

» » Fripturi

Piept de rata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite turmeric, 1 lingurita sare, 3/4 lingurita zahar, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 4 jumatati de piept de rata, fara piele si oase (circa 140 9 fiecare), 1 lingura ulei de masline, 3/4 cana malai galben, 1 1/2 cana mazare congelata, 1 1/2 cana boabe de porumb congelate, 3 linguri chutney de mango

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca turmericul, ¼ lingurita sare, zaharul si ghlmbirul. Cu acest amestec se freaca pieptii de rata pe ambele parti.
2 Se unge tigaia sau o craticioara cu ulei. Se pun pieptii de rata si se frig 3 minute pe fiecare pane ca sa fie În sânge.
3 Între timp, Într-un castronel se amesteca malaiul cu 1 cana de apa, pâna se uniformizeaza. Într-o cratita, se fierb 1 1/4 cani de apa la foc iute Se adauga amestecul cu malai si restul de 3/4 lingurita de sare si se face focul mic; se fierbe la foc mic, amestecând des, 7 minute sau pâna când mamaliga se îngroasa si este moale.
4 Se adauga mazarea, porumbul si chutney in mamaliga si se mal fierb 2 minute sau pâna când se incalzesc legumele. Se taie rata felii in diagonala fata de fibra si se serveste impreuna cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

20 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 4 jumatati de piept de rata
  • fara piele si oase (circa 140 9 fiecare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3/4 cana malai galben
  • 1 1/2 cana mazare congelata
  • 1 1/2 cana boabe de porumb congelate
  • 3 linguri chutney de mango

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui glazurate