autor:

» » Fripturi

Piept de rata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite turmeric, 1 lingurita sare, 3/4 lingurita zahar, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 4 jumatati de piept de rata, fara piele si oase (circa 140 9 fiecare), 1 lingura ulei de masline, 3/4 cana malai galben, 1 1/2 cana mazare congelata, 1 1/2 cana boabe de porumb congelate, 3 linguri chutney de mango

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca turmericul, ¼ lingurita sare, zaharul si ghlmbirul. Cu acest amestec se freaca pieptii de rata pe ambele parti.
2 Se unge tigaia sau o craticioara cu ulei. Se pun pieptii de rata si se frig 3 minute pe fiecare pane ca sa fie În sânge.
3 Între timp, Într-un castronel se amesteca malaiul cu 1 cana de apa, pâna se uniformizeaza. Într-o cratita, se fierb 1 1/4 cani de apa la foc iute Se adauga amestecul cu malai si restul de 3/4 lingurita de sare si se face focul mic; se fierbe la foc mic, amestecând des, 7 minute sau pâna când mamaliga se îngroasa si este moale.
4 Se adauga mazarea, porumbul si chutney in mamaliga si se mal fierb 2 minute sau pâna când se incalzesc legumele. Se taie rata felii in diagonala fata de fibra si se serveste impreuna cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

Se spala, se curata de coaja si se toaca marunt morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 4 jumatati de piept de rata
  • fara piele si oase (circa 140 9 fiecare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3/4 cana malai galben
  • 1 1/2 cana mazare congelata
  • 1 1/2 cana boabe de porumb congelate
  • 3 linguri chutney de mango

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui cu cartofi si sos la cuptor