Apa, zaharul si batonul de vanilie se pun intr-un vas pe foc si se amesteca intruna pana ce s-a dizolvat zaharul, dupa care se lasa siropul sa mai fiarba incet 2 minute.
* Se taie piersicile in doua, se curata de coaja, se scot samburii, se introduce pulpa fructelor in sirop. Se lasa sa fiarba pana ce sunt aproape moi. Se ia vasul de pe foc si se lasa piersicile in sirop pana ce s-au racit bine de tot. Fructele de padure, zaharul pudra si zeama de lamaie se pun in mixer si se face un piure. Se trece apoi piureul printr-o sita si se pune la rece. Pe fiecare farfurie se asaza un glob de inghetata, deasupra - cate o jumatate de piersica, bine scursa, si peste ele se toarna piureul de zmeura, mure, afine etc. Se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii