''Piersici'' umplute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
''Piersici'' umplute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina,
  • 250ml smantana,
  • 2 oua,120g zahar,
  • 50g unt,
  • 1 praf copt,
  • coaja de la 2 portocale,
  • esente.
  • Pentru crema:
  • 100g nuca macinata,
  • dulceata de prune,
  • 1-2 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Pentru culoare/decor:
  • colorant alimentar rosu si galben
  • lichior de fructe sau zeama de la portocale
  • zahar.(eu azi nu eram pregatita sa le fac si nu aveam coloranti in casa, dar fiica mea m-a rugat sa le fac si nu am rezistat in fata ochisorilor ei)

Mod de preparare

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc si eu si cred ca au iesit foarte gustoase (din spusele fiicei si a sotului). Sa incepem..

Aluatul: se amesteca zaharul, untul la temperatura camerei, smantana,ouale si coaja de portocala, omogenizam totul bine apoi adaugam faina putin cate putin si praful de copt stins cu zeama de lamaie, se framanta bine aluatul, chiar daca inca se lipeste de degete il lasam asa, cu mainile unse de ulei rupem bucatele(eu am luat cu o lingurita aluatul) si formam bilute cam cat o nuca, le asezam pe fava tapetata cu foaie de copt, lasam distanta intre ele cam 3 cm.

Dam la cuptorul preincalzit la 150-160 grade pentru 20-25 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia, nu trebuie sa se rumeneasca, o culoare aurie e perfecta.

Dupa coacere le lasam 10-15 min sa se raceasca, apoi inecepm sa le scobim cu un cutit cu varf avand grija sa nu se rupa. Firmiturile scobite nu le aruncam, ci le folosim la umplutura.

CREMA: amestecam nuca macinata, esenta de rom, dulceata si firmiturile scobite pana obtinem o crema moale, dar care sa nu curga. Puteti adauga si un pic de lapte daca vi se pare prea uscata ,apoi cu o lingurita umplem jumatatile de ''piersici'' si le lipim 2 cate 2.

Dupa ce le-am lipit pe toate punem in 2 boluri colorantii impreuna cu lichiorul sau zeama de portocale, trecem piersicile jumtate intr-o culoare si jumatate in cealalta,apoi prin zahar si apoi le lasam pe servetel la uscat .Le lasam pana a doua zi si ele vor fi mai fragede. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor