autor:

magia ochilor

» » Prajituri

''Piersici'' umplute

Autor: magia ochilor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magia ochilor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 500g faina,, 250ml smantana,, 2 oua,120g zahar,, 50g unt,, 1 praf copt,, coaja de la 2 portocale,, esente., , Pentru crema:, 100g nuca macinata,, dulceata de prune,, 1-2 linguri cacao,, esenta de rom., , Pentru culoare/decor:, colorant alimentar rosu si galben, lichior de fructe sau zeama de la portocale, zahar.(eu azi nu eram pregatita sa le fac si nu aveam coloranti in casa, dar fiica mea m-a rugat sa le fac si nu am rezistat in fata ochisorilor ei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc si eu si cred ca au iesit foarte gustoase (din spusele fiicei si a sotului). Sa incepem..



Aluatul: se amesteca zaharul, untul la temperatura camerei, smantana,ouale si coaja de portocala, omogenizam totul bine apoi adaugam faina putin cate putin si praful de copt stins cu zeama de lamaie, se framanta bine aluatul, chiar daca inca se lipeste de degete il lasam asa, cu mainile unse de ulei rupem bucatele(eu am luat cu o lingurita aluatul) si formam bilute cam cat o nuca, le asezam pe fava tapetata cu foaie de copt, lasam distanta intre ele cam 3 cm.



Dam la cuptorul preincalzit la 150-160 grade pentru 20-25 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia, nu trebuie sa se rumeneasca, o culoare aurie e perfecta.



Dupa coacere le lasam 10-15 min sa se raceasca, apoi inecepm sa le scobim cu un cutit cu varf avand grija sa nu se rupa. Firmiturile scobite nu le aruncam, ci le folosim la umplutura.



CREMA: amestecam nuca macinata, esenta de rom, dulceata si firmiturile scobite pana obtinem o crema moale, dar care sa nu curga. Puteti adauga si un pic de lapte daca vi se pare prea uscata ,apoi cu o lingurita umplem jumatatile de ''piersici'' si le lipim 2 cate 2.



Dupa ce le-am lipit pe toate punem in 2 boluri colorantii impreuna cu lichiorul sau zeama de portocale, trecem piersicile jumtate intr-o culoare si jumatate in cealalta,apoi prin zahar si apoi le lasam pe servetel la uscat .Le lasam pana a doua zi si ele vor fi mai fragede. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "''Piersici'' umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu avocado

Curat ouale, le tai in jumatate,separ galbenusurile.Pasez avocado curatat de coaja, zeama de lamaie,gabenusurile,uleiul,mustarul,prazul

13 voturi    10 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Se taie pieptul de pui cubulete, se asezoneaza cu sare ,piper, boia afumata si se trage la tigaie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina,
  • 250ml smantana,
  • 2 oua,120g zahar,
  • 50g unt,
  • 1 praf copt,
  • coaja de la 2 portocale,
  • esente.
  • Pentru crema:
  • 100g nuca macinata,
  • dulceata de prune,
  • 1-2 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Pentru culoare/decor:
  • colorant alimentar rosu si galben
  • lichior de fructe sau zeama de la portocale
  • zahar.(eu azi nu eram pregatita sa le fac si nu aveam coloranti in casa
  • dar fiica mea m-a rugat sa le fac si nu am rezistat in fata ochisorilor ei)

Raporteaza reteta

Retete
de magia ochilor
Chec pufos cu glazura de vanilie

Chec pufos cu glazura de vanilie

Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Salata cu finocchio si portocale

Salata cu finocchio si portocale

Spalam bine salata si o taiem fasii dar nu foarte subtiri,curatam portocala de coaja si o desfacem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere