*Luam frunzele de cardon si le fierbem in 2 litri de apa cu sare , 15-20 de minute.
*Le scoatem ,le taiem marunt si le punem intr-un castron mai inalt(apa unde a fiert nu o aruncam)
*Adaugam:-
ceapa taiata marunt
usturoiul dat pe razuitoare
maghiranul taiat fin
oul
colorantul alimentar
2 cani cu apa unde a fiert frunzele
tonul scurs de ulei -----si amestecam bine.
*Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam mereu pina ce se face o crema grosuta care se poate lua cu lingura.
*Punem o cratita pe foc,adaugam ulei ,lasam sa se incinga bine,.....apoi cu o lingura luam din compozitie si le facem pe ambele parti piftelele noastre....si asa succesiv pina ce le terminam.Le scoatem pe un servet pentru a se scurge uleiul excesiv.
*Servim cu salata sau cu ce dorim sau poftim.
*Pofta buna!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii