autor:

» » Aperitive

Piftie de curcan

Autor: adrianamadalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adrianamadalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
400 gr carne de curcan, 50 gr morcovi, 50 gr ceapa, 20 gr telina, 1 ou, 20 gr gelatina, 4 catei de usturoi, 20 gr gogosari acri, 2 gr piper boabe, 20 gr sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece. Gogosarii se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Usturoiul se curata si se piseaza.
Carnea de curcan se curata, se fierbe in apa cu putina sare, iar dupa ce se spumeaza, se adauga legumele si piperul boabe si se continua fierberea.
Dupa ce carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa, carnea se taie sau se rupe fasii, iar legumele se taie in diferite forme pentru decor.
In supa strecurata se adauga gelatina,albusul de ou batut si usturoiul,apoi se mai tine pe flacara circa 5 min, dupa care se strecoara din nou.
In vase diferite se pune un strat de supa si se raceste in frigider. Apoi se pun gogosarii acri, morcovii fierti si carnea, se completeaza cu supa si se pune la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie curcan

Piftie curcan

Se curata si se spala carnea, o punem la fiertcumorcovul si ceapa, apa sa depaseasca foarte putin

3 voturi    2 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne
Piftie de curcan portionata

Piftie de curcan portionata

Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii,

64 voturi    18 comentarii
4h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Foarte bună reţeta!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 gr carne de curcan
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr ceapa
  • 20 gr telina
  • 1 ou
  • 20 gr gelatina
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr gogosari acri
  • 2 gr piper boabe
  • 20 gr sare

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bună reţeta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Trandafiri aperitiv din foietaj