autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Mancaruri cu carne

Piftie - racituri - de curcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
3 aripi de curcan, oase de curcan, 1 capatana usturoi, 2 morcovi, 1 telina mijlocie, 1 ceapa mare, 4 oua prepelita, 6-8 morcovi baby, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 9h

10 voturi

Mod de preparare

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...
Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan - se pun la fiert in apa rece cu sare.
Cand incepe sa fiarba , adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.
Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate .Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.
Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp , pina cand zeama devine lipicioasa.
Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama , pe o farfurie, afara la rece.Cu siguranta , dupa 10-15 minute , zeama se va inghega.
Strecuram zeama de doua ori.Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.
Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.
Puteti trece la montarea piftiei.
Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.
Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.
Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor) .Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.
Turnam deasupra zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.
Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.
Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita....
Este prima data cand fac racituri de curcan, dar cu siguranta....nu ultima !
Daca respectati pasii , veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect.
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/01/piftie-racituri-de-curcan.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie - racituri - de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Rusu , 15 decembrie 2013

    eu,de ani de zile,fac doar piftie de curcan. e mai usoara pt. organism. ;) :)

Dificultate

Medie

Timp

9h

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Carne tocata in crusta