autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine cu bere

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
60 gr de unt, 2 lingurite zahar brun, 1 sticla de bere alba, 40 gr drojdie proaspata, 2 lingurite de sare, 1 ou batut, 2 pahare faina integrala, 21/2 pahare faina alba.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mica se pune untul, berea si zahar si se pune pe foc,pina fierbe.Se lasa sa se raceasca.Se dizolva berea in 2linguri de lichid care sa racit.In lichidul din tigaie se adauga sare ,ou si se amesteca bine.Se amesteca fainurile intr-un vas se face loc la mijloc se adauga lichidul si drojdia si se framinta intr-un aluat moale dar nu ud.Se framinta inca putin si se pune intr-un vas uns cu putin ulei si se acopera.Se lasa cel putin o ora pina isi dubleaza volumul.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.Se mai framinta putin aluatul dupa care il transferam intr-o tava unsa cu putin ulei. Se lasa la dospit inca 15 minute dupa care il da-m la copt ptr 35 de minute sau pina cind este copt .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu susan

Chifle cu susan

1. Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi

5 voturi    9 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Minitarte cu prune

Minitarte cu prune

Tapetam formele mici de tarta cu aluat de foitaj,in interior punem cubulete de prune amestecate cu

0 voturi    1 comentariu
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Este nevoie de un pahar si jumatate de bere nu mai mult.

  • Fara foto

    cam (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Nu am inteles ce facem cu berea. O punem toata prima oara sau nu?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 60 gr de unt
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 sticla de bere alba
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite de sare
  • 1 ou batut
  • 2 pahare faina integrala
  • 21/2 pahare faina alba.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Este nevoie de un pahar si jumatate de bere nu mai mult.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cuiburi din foietaj si salam picant