autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine de casa speciala

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
6pahare de faina alba, 2 pahare de faina integrala, 11/2-2 pahar apa calduta, 50 gr de drojdie, 1/2 pahar ulei, 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere, 2lingurite sare, 3oua, , ptr uns piinea 1galbenus

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea.
In oala mixerului pun 3 pahare faina alba si una integrala si sfaram drojdia si amestec putin continutul.Adaug amestecul de oua la faina si incep sa amestec cu mixerul si treptat adaug restul fainii si apa.Amestec cu mixerul pina aluatul se desprinde de oala si framant 5 minute pina aluatul este complect format si arata lucios ca inauntrul urechii.Se pune intr-un vas mare uns bine cu ulei si invartim aluatul inauntru ca sa se acopere cu ulei.Lasam sa dospeasca o ora acoperit la un loc cald.
Dupa o ora il framantam inca putin impartim in doua si formam doua piini din el.Il lasam pe tavaua de copt acoperita cu pergament inca o ora ca sa creasca.
Se ung piinile cu galbenus batut cu o picatura de apa si se presoara cu samburi de bostan sau de floarea soarelui cojite sau cu susan.Se coace la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte 25 de minute sau pina se rumeneste frumos.Splendida la gustarile de diminieata este gustoasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa speciala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte)

40 voturi    23 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

36 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 6pahare de faina alba
  • 2 pahare de faina integrala
  • 11/2-2 pahar apa calduta
  • 50 gr de drojdie
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere
  • 2lingurite sare
  • 3oua
  • ptr uns piinea 1galbenus

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa