autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Piine speciala

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
400g faina integrala, 100g seminte secara, 20g drojdie, 20g sare, 1lingura ulei de palmier, 1lingura de Zahar, 250ml apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele inase obtine un aluat potrivit de tare,se lasa la crescut,se coace la foc potrivit timp de 45\'. Semintele ce secara se dau in prealabil prin masina de risnit.Se poate coace si in masina speciala de facut piine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine speciala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine de casa speciala

Piine de casa speciala

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea. In oala mixerului pun 3 pahare faina

13 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Iulianooooooo, ce buna ai facut painica, ai pus ulei de palmier!!!!!! Eu pun ulei de masline si a mea este buna.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    E bine ca drojdia sa fie dizolvata cu o lingurita de zahar si putina faina in cateva linguri de lapte, se adauga in cimpozitie dupa ce creste putin.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400g faina integrala
  • 100g seminte secara
  • 20g drojdie
  • 20g sare
  • 1lingura ulei de palmier
  • 1lingura de Zahar
  • 250ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Iulianooooooo, ce buna ai facut painica, ai pus ulei de palmier!!!!!! Eu pun ulei de masline si a mea este buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale