Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar.
In vasul mixerului am cernut faina am adaugat restul de zahar si zaharul vanilat si am amestecat totul impreuna.
Oul l-am batut cu 4 lingurite de sare si am adaugat la faina deasemeni untul taiat bucatele si drojdia si restul de apa.In timp ce adaug componentele mixerul lucreaza si il las inca 5 minute pina ce tot aluatul se unformizeaza si nu este lipicios la nevoie adaugati putina faina.
Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit 1/2 de ora.
Dupa ce sa odihnit se imparte aluatul in 20 de bucati egale -se poate folosi un kintar de bucatarie.Din fiecare bucate se face o piinicica.
Se pune un pergament pe o tava si se pun piinicelele
se ung cu ou si se presoara cu susan si se lasa sa creasca 2 ore descoperite la caldura camerei.
Piinicelele cresc dublu decit la inceput.
Se coc la 180 de grade la cuptor incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind sint rumenite.
Piinicelele sint foarte gustoase si parfumate si cine doreste poate adauga stafide la aluat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii