autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piinicele parfumate

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 11 decembrie 2010

Ingrediente
1kg de faina ptr paine, 50 gr de drojdie, 21/2 pahare de apa calduta, 100 gr de unt moale, 5 linguri de zahar, 4lingurite de sare, 2oua-1ou ptr uns piinicelele, 2pliculete de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar.
In vasul mixerului am cernut faina am adaugat restul de zahar si zaharul vanilat si am amestecat totul impreuna.
Oul l-am batut cu 4 lingurite de sare si am adaugat la faina deasemeni untul taiat bucatele si drojdia si restul de apa.In timp ce adaug componentele mixerul lucreaza si il las inca 5 minute pina ce tot aluatul se unformizeaza si nu este lipicios la nevoie adaugati putina faina.
Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit 1/2 de ora.
Dupa ce sa odihnit se imparte aluatul in 20 de bucati egale -se poate folosi un kintar de bucatarie.Din fiecare bucate se face o piinicica.
Se pune un pergament pe o tava si se pun piinicelele
se ung cu ou si se presoara cu susan si se lasa sa creasca 2 ore descoperite la caldura camerei.
Piinicelele cresc dublu decit la inceput.
Se coc la 180 de grade la cuptor incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind sint rumenite.
Piinicelele sint foarte gustoase si parfumate si cine doreste poate adauga stafide la aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piinicele parfumate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac si susan

Covrigi cu mac si susan

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru

19 voturi    11 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Delicioase!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    Ce frumusele sunt ! si cu siguranta sunt delicioase.*****

Dificultate

Redusa

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 50 gr de drojdie
  • 21/2 pahare de apa calduta
  • 100 gr de unt moale
  • 5 linguri de zahar
  • 4lingurite de sare
  • 2oua-1ou ptr uns piinicelele
  • 2pliculete de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Delicioase!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia