Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar.
In vasul mixerului am cernut faina am adaugat restul de zahar si zaharul vanilat si am amestecat totul impreuna.
Oul l-am batut cu 4 lingurite de sare si am adaugat la faina deasemeni untul taiat bucatele si drojdia si restul de apa.In timp ce adaug componentele mixerul lucreaza si il las inca 5 minute pina ce tot aluatul se unformizeaza si nu este lipicios la nevoie adaugati putina faina.
Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit 1/2 de ora.
Dupa ce sa odihnit se imparte aluatul in 20 de bucati egale -se poate folosi un kintar de bucatarie.Din fiecare bucate se face o piinicica.
Se pune un pergament pe o tava si se pun piinicelele
se ung cu ou si se presoara cu susan si se lasa sa creasca 2 ore descoperite la caldura camerei.
Piinicelele cresc dublu decit la inceput.
Se coc la 180 de grade la cuptor incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind sint rumenite.
Piinicelele sint foarte gustoase si parfumate si cine doreste poate adauga stafide la aluat.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii