autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru pilaf, -300 gm burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh), -2 rosii de marime medie, -1 ardei verde, -1 ardei rosu, -2 fire de ceapa verde, -1 lingurita de sare, -1 lingurita condiment de chilli, -piper proaspat macinat, -700 ml apa, -3 linguri ulei de porumb, Pentru snitele, -500 gm muschi de vita, -5 linguri faina, -3 oua, -putin lapte, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici.
Ardeii si ceapa verde se taie marunt.
Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa.
Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute.
Se adauga rosiile, apa calda, sarea, piperul ,condimentul de chilli si burgulul.
Cand pilaful incepe sa fiarba se acopera, se reduce focul si se fierbe 20 de minute.
Se stinge focul si se mai lasa in cratita 10 minute.
Snitelele se bat si se sareaza.
Se dau prin faina si apoi in oul batut cu putina sare, piper proaspat macinat si putin lapte.
Se frig intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti pana iau o culoare aurie.
Se servesc cu garnitura de pilaf si muraturi .
Pofta buna!
Eu am invatat aceasta reteta de pilaf –“ Sebzeli Bulgur”-de la cheful restaurantului de la o cabana din Muntii Taurus-Turcia- de langa Antalia.
Turcii il folosesc si ca garnitura langa kebab.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in mujdei de usturoi

Pulpe de pui in mujdei de usturoi

Pulpele spalate,sterse bine se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor

8 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Medalioane mexicane

Medalioane mexicane

Se taie carnea in felii de jumatatea palmei, se prajesc feliile pe ambele parti in ulei. In uleiul

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dascalu Iannis , 11 noiembrie 2015

    Multumesc aveam de facut o mancare turceasca si am gasit pilaful tau

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Multumesc tuturor pentru comentarii si incurajare.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    vreau si eu!felicitari!!!!!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Pilaful tau e super !Ca,de fapt,toate retetele tale ! Felicitari,Mihaela !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Felicitari din nou...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Lasama sa-ti spun ca faci niste mincaruri de jos palaria ........bravo tie si pentru acesta reteta ,arata minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

21 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru pilaf
  • -300 gm burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh)
  • -2 rosii de marime medie
  • -1 ardei verde
  • -1 ardei rosu
  • -2 fire de ceapa verde
  • -1 lingurita de sare
  • -1 lingurita condiment de chilli
  • -piper proaspat macinat
  • -700 ml apa
  • -3 linguri ulei de porumb
  • Pentru snitele
  • -500 gm muschi de vita
  • -5 linguri faina
  • -3 oua
  • -putin lapte
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Dascalu Iannis

Multumesc aveam de facut o mancare turceasca si am gasit pilaful tau

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rata salbatica cu varza