autor:

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 200 g untura sau ulei, 500 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 1 kg rosii, 250 g ardei gras, 50 g usturoi, 700 g orez, 100 g unt, 100 ml vin, sare, cimbru, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel se spala in apa rece, se scurge, se portioneaza cite o bucata la portie, i se da sare si se inabusa în untura sau ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate intr-un vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea rezultata de la prajitul carnii. Se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa si se lasa sa fiarba cca 20 minute. Cind s-a muiat se adauga carnea, ardeii grasi, care au fost curatati, spalati si taiati felii subtiri, usturoiul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele si se potriveste gustul de sare si piper, apoi se mai lasa sa fiarba impreuna cca 40 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul si cimbrul, amestecind componentele. Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge si se inabusa in untul infierbintat cu adaos de putina apa sau supa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga supa sau apa in cantitate de doua ori mai mare decit orezul (1,400 l) si se lasa sa fiarba. Rosiile se curata, se spala, se taie sferturi, se adauga in orez la sfirsitul fierberii, se amesteca si se pune vasul la cuptor pentru gratinare. La servire se asaza in farfurie portia de friptura cu sosul respectiv, cu pilaful alaturi, modelat in polonic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel
  • 200 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 kg rosii
  • 250 g ardei gras
  • 50 g usturoi
  • 700 g orez
  • 100 g unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada de Curcan