autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 200 g untura sau ulei, 500 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 1 kg rosii, 250 g ardei gras, 50 g usturoi, 700 g orez, 100 g unt, 100 ml vin, sare, cimbru, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea de miel se spala in apa rece, se scurge, se portioneaza cite o bucata la portie, i se da sare si se inabusa în untura sau ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate intr-un vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea rezultata de la prajitul carnii. Se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa si se lasa sa fiarba cca 20 minute. Cind s-a muiat se adauga carnea, ardeii grasi, care au fost curatati, spalati si taiati felii subtiri, usturoiul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele si se potriveste gustul de sare si piper, apoi se mai lasa sa fiarba impreuna cca 40 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul si cimbrul, amestecind componentele. Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge si se inabusa in untul infierbintat cu adaos de putina apa sau supa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga supa sau apa in cantitate de doua ori mai mare decit orezul (1,400 l) si se lasa sa fiarba. Rosiile se curata, se spala, se taie sferturi, se adauga in orez la sfirsitul fierberii, se amesteca si se pune vasul la cuptor pentru gratinare. La servire se asaza in farfurie portia de friptura cu sosul respectiv, cu pilaful alaturi, modelat in polonic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Spalam pieptul de pui si il stergem cu un prosop absorbant de bucatarie.Il taiem felii subtiri si

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel
  • 200 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 kg rosii
  • 250 g ardei gras
  • 50 g usturoi
  • 700 g orez
  • 100 g unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de vita cu ardei si ciupercute