autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 200 g untura sau ulei, 500 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 1 kg rosii, 250 g ardei gras, 50 g usturoi, 700 g orez, 100 g unt, 100 ml vin, sare, cimbru, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea de miel se spala in apa rece, se scurge, se portioneaza cite o bucata la portie, i se da sare si se inabusa în untura sau ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate intr-un vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea rezultata de la prajitul carnii. Se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa si se lasa sa fiarba cca 20 minute. Cind s-a muiat se adauga carnea, ardeii grasi, care au fost curatati, spalati si taiati felii subtiri, usturoiul curatat si taiat marunt. Se amesteca componentele si se potriveste gustul de sare si piper, apoi se mai lasa sa fiarba impreuna cca 40 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul si cimbrul, amestecind componentele. Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge si se inabusa in untul infierbintat cu adaos de putina apa sau supa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga supa sau apa in cantitate de doua ori mai mare decit orezul (1,400 l) si se lasa sa fiarba. Rosiile se curata, se spala, se taie sferturi, se adauga in orez la sfirsitul fierberii, se amesteca si se pune vasul la cuptor pentru gratinare. La servire se asaza in farfurie portia de friptura cu sosul respectiv, cu pilaful alaturi, modelat in polonic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in bere

Pui in bere

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala

27 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
“Bamyah”-Mancare de  bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel
  • 200 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 kg rosii
  • 250 g ardei gras
  • 50 g usturoi
  • 700 g orez
  • 100 g unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume