autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg pasare (pui), 150 g morcovi, 100 g telina, 200 g ceapa, 200 g unt, 600 g orez, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala si se scurge. Apoi se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare. In timpul fierberii se spumeaza. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala si se adauga intregi in vasul de supa, continuand fierberea. Cind carnea a fiert se scoate in alt vas, iar supa se strecoara. Orezul se alege de corpuri straine, se spala cu apa rece, se scurge bine printr-o strecuratoare, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt, adaugand doua parti de supa (1,200 I), dupa care se da in fiert. Restul de supa se adauga in vasul cu carne pentru a se pastra la cald.

Cind orezul a dat in fiert, iar lichidul a scazut la nivelul orezului, se introduce la cuptor pentru gratinare cca 30 minute. La servire se asaza bucata de carne in farfurie cu pilaful modelat in forma polonicului si se stropeste cu untul ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu miere si portocale

Pui cu miere si portocale

1. Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se

2 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust si se aseaza

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    PREDA DORINA , 20 noiembrie 2009

    SUNTETI TARI EXTRAORDINAR DE BUN CA LA MAMA ACASA

  • Fara foto

    bunica , 24 septembrie 2009

    Exact asa se face pilaf, nu fierturile cu apa din alte retete.

  • Fara foto

    rere , 17 ianuarie 2009

    NU asa este reteta de pilaf.Pacat de ingredientele folosite.

    • Fara foto

      fata morgana , 31 octombrie 2008

      E cea mai naspa reteta de pilaf. Pilaful se face altfel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

PREDA DORINA

SUNTETI TARI EXTRAORDINAR DE BUN CA LA MAMA ACASA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tuslama