autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg pasare (pui), 150 g morcovi, 100 g telina, 200 g ceapa, 200 g unt, 600 g orez, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala si se scurge. Apoi se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare. In timpul fierberii se spumeaza. Ceapa si zarzavatul se curata, se spala si se adauga intregi in vasul de supa, continuand fierberea. Cind carnea a fiert se scoate in alt vas, iar supa se strecoara. Orezul se alege de corpuri straine, se spala cu apa rece, se scurge bine printr-o strecuratoare, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt, adaugand doua parti de supa (1,200 I), dupa care se da in fiert. Restul de supa se adauga in vasul cu carne pentru a se pastra la cald.

Cind orezul a dat in fiert, iar lichidul a scazut la nivelul orezului, se introduce la cuptor pentru gratinare cca 30 minute. La servire se asaza bucata de carne in farfurie cu pilaful modelat in forma polonicului si se stropeste cu untul ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Freekeh cu pui

Freekeh cu pui

“Freekeh”( se citeste frike) sau “farik” este practic grau cules verde ,

3 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    PREDA DORINA , 20 noiembrie 2009

    SUNTETI TARI EXTRAORDINAR DE BUN CA LA MAMA ACASA

  • Fara foto

    bunica , 24 septembrie 2009

    Exact asa se face pilaf, nu fierturile cu apa din alte retete.

  • Fara foto

    rere , 17 ianuarie 2009

    NU asa este reteta de pilaf.Pacat de ingredientele folosite.

    • Fara foto

      fata morgana , 31 octombrie 2008

      E cea mai naspa reteta de pilaf. Pilaful se face altfel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

PREDA DORINA

SUNTETI TARI EXTRAORDINAR DE BUN CA LA MAMA ACASA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere