autor:

Anastasia

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
4 PORTII, 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta, 2 cepe mari, 2 morcovi mari, 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet), 2 linguri bulion, 1 cana de 300ml orez, 3 cani apa fierbinte, 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez, 2 frunze de dafin, sare, negru dupa gust, ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt

Dificultate: Redusa Timp: 30h

8 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5 linguri de ulei si se acopera cu apa c-am 1/2 de cana si o lingurita mica de sare,se da la cuptor,la foc domol pentru 20~25 de minute daca se acopera cu un capac este si mai bine.Pina se pregateste carnea facem prajitura.
Calim ceapa taiata cubulete pina se face moale si adaugam pe rind cu interval de 3~4 minute morcovul dat prin razatoare mascata,amestecam,apoi bulionul, amestecam, apoi orezul totul se amesteca .
Dupa ce scoatem carnea de la cuptor,adaugam peste ea prajitura si punem condimentele: sare dupa preferinta,frunza de dafin, condiment pentru pilaf sau orez(se poate adauga boia de ardei dulce, cury),capia taiata cubulete sau uscata la plic,turnam peste tot 3 cani de apa(cana pe care am folosit-o pentru masura orezului).
Orezul se coace la cuptor untr-un vas de ceramica sau tiflonat la foc domol in aproximativ 35~40 de minute.din cind in cind se poate amesteca ca sa vedeti daca este gata orezul.Se orneaza cu patrunjel,rosii si castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu muschi de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in bere

Pui in bere

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala

27 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
“Bamyah”-Mancare de  bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana_bondoc , 24 ianuarie 2010

    Anastasia interesant pilful tau.Asa il fac si eu dar fara bulion.Felicitari.Ca de obicei numai mincarica buna faci.Am si votat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30h

8 voturi

Ingrediente

  • 4 PORTII
  • 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet)
  • 2 linguri bulion
  • 1 cana de 300ml orez
  • 3 cani apa fierbinte
  • 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez
  • 2 frunze de dafin
  • sare, negru dupa gust
  • ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Sos pentru spaghetti

Sos pentru spaghetti

Oparim cu apa clocotita rosiile si le decojim ,le taiem cubulete.Pisam cu latul cutitului usturoiul

11 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri
Fara foto

mariana_bondoc

Anastasia interesant pilful tau.Asa il fac si eu dar fara bulion.Felicitari.Ca de obicei numai mincarica buna faci.Am si votat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci