Orezul se pune la fiert in apa, cand incepe sa dea cateva clocote sa ia de pe foc si se scurge de apa.
Intr-o cratita se pune supa si se firbe bine, cand da in clocot se pune ceapa taiata marunt, eu prefer sa dau ceapa pe razatoare si scurg zeama.
Se lasa la foc mare la inceput si la foc mic dupa cateva minute, se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele
Se fierb pana devin sticloase si se adauga orezul fiert, se tine 1-2 minute pe foc mare si se introduce la cuptor, se tine 20-30 minutela foc potrivit in cuptor fara sa se amestece.
Cand este gata se pune deasupra patrunjelul taiat marunt.
Acest fel de pilaf este bun, spun din proprie experienta pentru ca parinti mei tin regim, nu are deloc ulei, nu se prajeste nimic, iar culorile diferite din orez dau aspect placut.
Se poate folosi si ca garnitura.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii