autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf cu orez

Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ailicec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
o cana cu orez, de preferinta cu bobul lung, 1 morcov, ardei rosu, galben, verde, portocaliu, 1 ceapa, 1.5 litru supa, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert in apa, cand incepe sa dea cateva clocote sa ia de pe foc si se scurge de apa.

Intr-o cratita se pune supa si se firbe bine, cand da in clocot se pune ceapa taiata marunt, eu prefer sa dau ceapa pe razatoare si scurg zeama.



Se lasa la foc mare la inceput si la foc mic dupa cateva minute, se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele



Se fierb pana devin sticloase si se adauga orezul fiert, se tine 1-2 minute pe foc mare si se introduce la cuptor, se tine 20-30 minutela foc potrivit in cuptor fara sa se amestece.



Cand este gata se pune deasupra patrunjelul taiat marunt.



Acest fel de pilaf este bun, spun din proprie experienta pentru ca parinti mei tin regim, nu are deloc ulei, nu se prajeste nimic, iar culorile diferite din orez dau aspect placut.



Se poate folosi si ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez simplu

Pilaf de orez simplu

Se prepara 1, 5 -2 l supa din diferite legume ( eu am folosit legume la borcan dar se poate prepara

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu pui

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.Dupa

64 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • o cana cu orez
  • de preferinta cu bobul lung
  • 1 morcov
  • ardei rosu
  • galben
  • verde
  • portocaliu
  • 1 ceapa
  • 1.5 litru supa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Fasole batuta cu prajeala deasupra