autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
o buc peste uscat ( 1 kg), 5 rosii, 150 ml suc de rosii, 4 cepe uscate, 3 cani orez (cca 400 g orez), la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau in functie de consistenta dorita, 250 ml ulei pentru orez, ulei pentru prajit pestele, sare ,piper macinat si cimbru macinat dupa gust, Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Mi-au trimis de la tara cateva bucati de crap uscat pregatite chiar de unchiul meu si m-am apucat imediat sa pregatesc ceva bun ,asa cum pe vremuri ne pregateau bunica si matusa mea..
Am facut un pilaf cu peste uscat si un rasol de peste uscat cu legume si mujdei de usturoi avand in vedere ca este sarbatoare si totodata dezlegare la peste.

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce am scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-am curat de solzi,l-am spalat bine si l-am taiat bucati.
Am trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins .
Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-am lasat in continuare la foc mic .Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.

Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.

Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu peste uscat(sarat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rechin pane

Rechin pane

Se iau bucatile de rechin se sareaza se pipereaza se asezoneaza cu condiment de peste si se lasa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Shrimps mit Gemüze

Shrimps mit Gemüze

Intr-o cratita punem 2 l de apa si dam drumul la fiet pentru 5 minute la bureti negri chinezesti.Sunt

6 voturi    2 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Si turcii au o reteta asemanatoare.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

    Multumesc mult...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Multumesc mult...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Ft bun si gustos!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Draga Emandina rudele mele din Calarasi fac in permanenta si ne trimit ,iar la noi se gaseste si la pescarii. Se poate pregati usor si acasa.O sa-ti trimit reteta.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      unde as putea gasi eu peste uscat n-am vazut asa ceva pe nicaieri.eu si asa sunt disperata pt.ca desi imi place f mult pestele din pacate in ultima vreme la toate hzper marketurile la care am fost aveau peste vechi si nu am putut cumpara de nicaieri peste praspat...stiti cumva o pescarie f.buna in bucuresti_ ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Excelent. O reteta delicioasa ca toate retetele care le faci tu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Va multumesc mult...Mihaela am sa pregatesc cu siguranta si dupa reteta ta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Felicitari Valentina pentru reteta,dar si eu ca si Sidy,din pacate nu mananc prea mult peste,desi ar trebui.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Foarte fin si aromat!***** In tarile arabe se prepara orezul ( fara rosii) condimentat cu chimin macinat si sofran; primul strat se pune pestele prajit ,apoi stratul de orez si se rastoarna pe un platou cand este fiert, la fel ca si orezul de la maglubeh. Se numeste "Sayadieh" sau orezul pescarului; se serveste cu salata de castraveti cu iaurt si usturoi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • Fara foto

      andrada26 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      foarte interesanta reteta,voi incerca si eu!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Alta reteta cu peste, alta bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Si noua ne place pestele foarte mult.Asa cum spunea si Sidy este foarte sanatos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Interesantã reteta,iar produsul final yummy!!!*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Excelent,si eu pregateam bunatatea asta,felicitari si*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Valentina imi place de tine ca mancati mult peste care este foarte sanatos. Din pacate nu ma pot lauda cu asa ceva ,ca la noi nu prea are trecere pestele. Te felicit pentru bunatatile ce le prepari cu peste...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Am si eu peste sarat, cred ca il voi gati cat de curand!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • o buc peste uscat ( 1 kg)
  • 5 rosii
  • 150 ml suc de rosii
  • 4 cepe uscate
  • 3 cani orez (cca 400 g orez)
  • la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau in functie de consistenta dorita
  • 250 ml ulei pentru orez
  • ulei pentru prajit pestele
  • sare ,piper macinat si cimbru macinat dupa gust
  • Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

tatiana (Chef de cuisine)

Si turcii au o reteta asemanatoare.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste prajit,cu sos de coriandru