Pilaf cu peste uscat(sarat)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu peste uscat(sarat)

Ingrediente

  • o buc peste uscat ( 1 kg)
  • 5 rosii
  • 150 ml suc de rosii
  • 4 cepe uscate
  • 3 cani orez (cca 400 g orez)
  • la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau in functie de consistenta dorita
  • 250 ml ulei pentru orez
  • ulei pentru prajit pestele
  • sare ,piper macinat si cimbru macinat dupa gust
  • Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate.

Mod de preparare

Mi-au trimis de la tara cateva bucati de crap uscat pregatite chiar de unchiul meu si m-am apucat imediat sa pregatesc ceva bun ,asa cum pe vremuri ne pregateau bunica si matusa mea..

Am facut un pilaf cu peste uscat si un rasol de peste uscat cu legume si mujdei de usturoi avand in vedere ca este sarbatoare si totodata dezlegare la peste.

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce am scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-am curat de solzi,l-am spalat bine si l-am taiat bucati.

Am trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins .

Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-am lasat in continuare la foc mic .Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.

Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.

Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise