autor:

Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Salate

Pilaf Kazak

Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
• 1 kg carne(porc, vita sau de berbec)1, • 1kg de orez, • 600 gr morcov, • 400 gr ceapa, • 1 ling chimion, • 1ling barbaris(agrisa), • 1/2 ling şofran de India, • 3-5 buc de usturoi necuratati dar curati, • piper macinat rosu, • piper macinat negru, • sare, • ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Iscusinta prepararii pilafului nu consta din ce il faci, ci cum il faci

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cea mai mica. Carnea (de preferat fara oase)se taie bucati nu prea mari, proportionale si se pune la prajit, cind are culoare aurie, punem ceapa si morcovul si-l inabusim la foc mic 5 - 7 min.Ceapa si morcovul trebuie sa aiba culoare stravezie, si nu aurie. Apoi punem toate condimentele de mai sus. orezul il spalam pina apa e curata, cam de 7 -10 ori il trecem prin apa.Apoi il adaugam in carne si mestecam. Adaugam apa cu 2-3 degete sa acopere compozitia si punem si usturoiul. Dam focul incet, incet, acoperim oala si asteptam pina e gata apr 40 - 45 min. Nu se mesteca si nu se i-a capacul pina nu e gata. Daca apa s-a evaporat si orezul nu e gata, , facem cu cutitul citeva gauri si incet le umplem cu apa. La sfirsit scoatem usturoiul cu tot cu coaja. Pofta buna, sper sa va placa.
Inca ceva, locuitorii din Kazastan mai adauga prune, struguri, etc intr-un cuvind fructe. Se spune ca e gustos, inca nu am incercat, dar sper sa reusesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf Kazak" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate din oua
Rulada aperitiv cu oua de prepelita

Rulada aperitiv cu oua de prepelita

Foile de gelatina la inmuiem in apa. Ouale se pun la fiert 5 minute , apoi le tinem alte 5 minute

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Salate din oua
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem

57 voturi    18 comentarii
20 min
Salate din oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gogu Besliu , 26 iulie 2014

    agrisa este un fruct de gradina ,rotund de marimea unei alune,verzui si acrsor. tufa in care creste are fff multi tepi deci atentie la cules.

  • Fara foto

    Rusu Sergiu , 06 octombrie 2013

    ce este barbari sau agisa?

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    imi place acest pilaf, imi plac instructiunile si salvez reteta

    • Fara foto

      OCTAVIAN (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Am mincat astfel de pilaf la mama lui, in Kazachstan. Cu deosebirea ca acolo nu prea se prajeste ceva (mult mai sanatos, nu?). Ceapa taiata rondele se aseza deasupra compozitiei si avea grija aburul de ea. Si da, dureaza mult pentru ca nu am vazut nimic "clocotind", totul se face la foc foarte mic.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      interesant,dar totusi timpul de fierbere consider ca este prea mare.nu stiu ce fel de orez folosesti, dar 45 de minute este exagerat de mult,ca si timp de preparare.eu consider ca in 20-25 minute,orezul fierbe destul de bine.daca zici ceva de carne,consider ca trebuie fiarta carnea in prealabil si dupa aia pus orezul.

    • Minzat  - Ghenaliuc Liudmila

      Minzat - Ghenaliuc Liudmila (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Scumpele mele nu face-ti aceiasi asociatie intre pilaf si terci. La terciul din orez folosim aceasca proportie de 1 :3 . Pilaful e o cultura in Asia ca si mamaliguta la noi, la romini. Folositi proportia pe care v-am scris-o in reteta, exact 3 degete s-a depaseasca continutul. Si se fierbe la foc foarte mic , nu se mesteca si nu se scoate capacul, pina nu e gata. Daca lichidul s-a evoporat si orezul nu e gata, se mai intimpla, incet luam cutitul si facem citeva gaurele si pe cutit turnam apa, incet, incet pina se umple gaura. Va doresc succes !!!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      mama mia f bun- pentru cite persoane ai facut?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      cred ca e delicios acest pilaf! Pentru a nu se prinde sau usca prea tare se foloseste pt orez o cantitate tripla de apa ex.la 1kg orez=3l apa sau supa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Cred ca este foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • • 1 kg carne(porc
  • vita sau de berbec)1
  • • 1kg de orez
  • • 600 gr morcov
  • • 400 gr ceapa
  • • 1 ling chimion
  • • 1ling barbaris(agrisa)
  • • 1/2 ling şofran de India
  • • 3-5 buc de usturoi necuratati dar curati
  • piper macinat rosu
  • • piper macinat negru
  • sare
  • • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Minzat - Ghenaliuc Liudmila
Salata de cartofi cu pui

Salata de cartofi cu pui

 Amestecam  carnea , albusul, ciupercile cu maioneza.  Taiem cartofii si ii prajim. Pe un vas

8 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Salate reci
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri
Aperitiv

Aperitiv

Rumenim bostaneii. Dupa aia asezam o felie de bostanei o felie de cascaval, presuram cu usturoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

imi place acest pilaf, imi plac instructiunile si salvez reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate din oua

Oua umplute - colorate in turmenic Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Oua umplute, cu sos