autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf uzbec - Plov cu sofran

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Ingrediente
1 kg pulpa porc, 2 cani orez, 3 morcovi, 2 cepe, 2 linguri untura, 5-600 ml supa carne, 3 caciulii usturoi, putin sofran, 1/2 lingurita chimen, 1/2 lingurita coriandru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute pina cand taiem morcovii julienne.

Ii adaugam 1/2 peste carnea si ceapa calita, amestecam si lasam sa dea cateva clocote, cam 5 minute.

Condimentam si adaugam supa pina cand depaseste nivelul carnii.

Adaugam caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba semiacoperit. Semintele de coriandru si de chimen le-am pus intr-un tifon legat pe care am sa il indepartez cand mancarea este gata.

Orezul il spalam cam in vreo 5-7 ape pina cand apa ramane limpede, apoi il lasam in apa pina cand vom avea nevoie de el.

Acum scoatem usturoiul, cand carnea este aproape fiarta si tifonul cu semintele.

Punem cealalta 1/2 de morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.

Deasupra asezam orezul scurs de apa si il nivelam cu o lingura, apoi presaram firicelele de sofran.

Adaugam restul de supa, acoperim si lasam sa fiarba orezul FARA sa AMESTECAM.

Adaugam din nou caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba acoperit la foc mic cam 30-40 de minute FARA sa AMESTECAM.

Chiar daca a mai ramas putina supa, stingem focul si lasam 10 minute orezul sa se aseze.

Veti vedea ca absoarbe toata zeama si boabele de orez nu se vor lipi una de alta.

Servim pilaful alaturi de muraturi.

Pofta buna va doresc !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf uzbec - Plov cu sofran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Se caleste ceapa taiata marunt, in putin ulei. Se adauga legumele taiate cubulete si se toarna

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
TOCANITA DE CIUPERCI

TOCANITA DE CIUPERCI

Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa

19 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 2 cani orez
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri untura
  • 5-600 ml supa carne
  • 3 caciulii usturoi
  • putin sofran
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita coriandru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza noua cu ceapa verde la cuptor Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete la cuptor Vinete la cuptor

Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pastai scazute cu usturoi