Pilaf uzbec - Plov cu sofran

Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pilaf uzbec - Plov cu sofran

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 2 cani orez
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri untura
  • 5-600 ml supa carne
  • 3 caciulii usturoi
  • putin sofran
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita coriandru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute pina cand taiem morcovii julienne.

Ii adaugam 1/2 peste carnea si ceapa calita, amestecam si lasam sa dea cateva clocote, cam 5 minute.

Condimentam si adaugam supa pina cand depaseste nivelul carnii.

Adaugam caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba semiacoperit. Semintele de coriandru si de chimen le-am pus intr-un tifon legat pe care am sa il indepartez cand mancarea este gata.

Orezul il spalam cam in vreo 5-7 ape pina cand apa ramane limpede, apoi il lasam in apa pina cand vom avea nevoie de el.

Acum scoatem usturoiul, cand carnea este aproape fiarta si tifonul cu semintele.

Punem cealalta 1/2 de morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.

Deasupra asezam orezul scurs de apa si il nivelam cu o lingura, apoi presaram firicelele de sofran.

Adaugam restul de supa, acoperim si lasam sa fiarba orezul FARA sa AMESTECAM.

Adaugam din nou caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba acoperit la foc mic cam 30-40 de minute FARA sa AMESTECAM.

Chiar daca a mai ramas putina supa, stingem focul si lasam 10 minute orezul sa se aseze.

Veti vedea ca absoarbe toata zeama si boabele de orez nu se vor lipi una de alta.

Servim pilaful alaturi de muraturi.

Pofta buna va doresc !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise