autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Pipe rigate cu carne si sos alb

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma), , 400 gr carne tocata, amestec porc-vita, , 1 ceapa, , 1/2 lingurita cimbru, , 50 gr pesmet, , 1 ou, , 2 linguri bulion, , pentru sos:, , 400 ml lapte, , 40-50 gr unt, , 2 linguri faina, , 50 ml smantana, , , , 150 gr cascaval, , * 50 gr parmezan de buna calitate, ras

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! :P , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.

Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Aruncati peste niste cimbru şi amestecati vartos 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, ...revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati şi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.

Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.

Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi :P (pour le connaisseur) recomand niste parmezan de buna calitate... vreo 50 gr zic eu.

Incercati aceste pipe rigate cu carne şi sos alb... veti deveni si voi fani ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipe rigate cu carne si sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu spanac

Paste cu spanac

Pstele se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in

5 voturi    10 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Delicioase ! Felicitari pentru descriere !

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    f bune!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Delicioase si satioase in acelasi timp!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate
  • pentru ca-mi place forma)
  • 400 gr carne tocata
  • amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • pentru sos:
  • 400 ml lapte
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
  • * 50 gr parmezan de buna calitate
  • ras

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioase ! Felicitari pentru descriere !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII