autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Pipe rigate cu carne si sos alb

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma), , 400 gr carne tocata, amestec porc-vita, , 1 ceapa, , 1/2 lingurita cimbru, , 50 gr pesmet, , 1 ou, , 2 linguri bulion, , pentru sos:, , 400 ml lapte, , 40-50 gr unt, , 2 linguri faina, , 50 ml smantana, , , , 150 gr cascaval, , * 50 gr parmezan de buna calitate, ras

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! :P , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.

Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Aruncati peste niste cimbru şi amestecati vartos 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, ...revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati şi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.

Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.

Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi :P (pour le connaisseur) recomand niste parmezan de buna calitate... vreo 50 gr zic eu.

Incercati aceste pipe rigate cu carne şi sos alb... veti deveni si voi fani ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipe rigate cu carne si sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste integrale cu sos de rosii

Paste integrale cu sos de rosii

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe

9 voturi    26 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Pizza cu sunca si ciuperci

Pizza cu sunca si ciuperci

Sunca si kaiezerul se taie in cubulete; Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei,

30 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Delicioase ! Felicitari pentru descriere !

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    f bune!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Delicioase si satioase in acelasi timp!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate
  • pentru ca-mi place forma)
  • 400 gr carne tocata
  • amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • pentru sos:
  • 400 ml lapte
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
  • * 50 gr parmezan de buna calitate
  • ras

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioase ! Felicitari pentru descriere !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taietei de orez cu pui si legume