autor:

Dan65

» » Aperitive

Pipote cu maioneza

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2012

Ingrediente
Este un aperitv rece. -1kg de pipote de pui/curcan. -1 morcov mare. -1 cartof potrivit. -1/4 radacina de telina. -4-5 catei de usturoi. - Citeva frunze de patrunjel verde. -Sare si piper dupa gust. Pentru maioneza: -1 galbenus de ou fiert tare. -1 galbenus de ou crud. -2-3 lingurite de mustar. -300ml ulei de floarea soarelui.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Luam pipotele, le spalam bine si le curatam de evantuale pielite. Morcovul, cartoful si telina le curatam de coaja si le spalam bine. Intr-o oala cu apa punem pipotele si legumele la fiert cu putina sare si le lasam sa fiarba pina cind pipotele sunt fierte bine (circa 40 de minute), indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Cind sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca putin. Legumele le aruncam sau le folosim in alta parte. Dupa care taiem pipotele in cubulete cit mai mici sau le dam pe masina de tocat carne cu un ciur mai mare, le condimentam cu sare si piper, dupa gust adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam bine. Maioneza: Intr-un castron punem galbenusul fiert si racit, il maruntim bine cu o furculita dupa care adaugam galbenusul proaspat, un praf de sare si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn sau cu un mixer (eu o fac cu mixer-ul ca e mai usor) si incepem sa adaugam putin cite putin uleiul. Cind este aproape gata adaugam mustarul, continuam sa amestecam si adaugam si restul de ulei. Cind maioneza este gata si credem ca ar fi destula, o golim peste pipote si amestecam bine pina cind devine o compozitie omogena. Luam usturoiul, il curatam de coji, il pisam bine cu putina sare mare si il punem peste compozitie, amestecam pina se omogenizeaza si mincarea este gata. Pofta buna! Se serveste rece ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob cu ficat de pui si ciuperci

Drob cu ficat de pui si ciuperci

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî

12 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Taiem pieptul de pui filè si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.Intr-o farfurie putin

7 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Foarte gustos!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Este un aperitv rece. -1kg de pipote de pui/curcan. -1 morcov mare. -1 cartof potrivit. -1/4 radacina de telina. -4-5 catei de usturoi. - Citeva frunze de patrunjel verde. -Sare si piper dupa gust. Pentru maioneza: -1 galbenus de ou fiert tare. -1 galbenus de ou crud. -2-3 lingurite de mustar. -300ml ulei de floarea soarelui.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte gustos!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob