Luam pipotele, le spalam bine si le curatam de evantuale pielite. Morcovul, cartoful si telina le curatam de coaja si le spalam bine. Intr-o oala cu apa punem pipotele si legumele la fiert cu putina sare si le lasam sa fiarba pina cind pipotele sunt fierte bine (circa 40 de minute), indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Cind sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca putin. Legumele le aruncam sau le folosim in alta parte. Dupa care taiem pipotele in cubulete cit mai mici sau le dam pe masina de tocat carne cu un ciur mai mare, le condimentam cu sare si piper, dupa gust adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam bine. Maioneza: Intr-un castron punem galbenusul fiert si racit, il maruntim bine cu o furculita dupa care adaugam galbenusul proaspat, un praf de sare si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn sau cu un mixer (eu o fac cu mixer-ul ca e mai usor) si incepem sa adaugam putin cite putin uleiul. Cind este aproape gata adaugam mustarul, continuam sa amestecam si adaugam si restul de ulei. Cind maioneza este gata si credem ca ar fi destula, o golim peste pipote si amestecam bine pina cind devine o compozitie omogena. Luam usturoiul, il curatam de coji, il pisam bine cu putina sare mare si il punem peste compozitie, amestecam pina se omogenizeaza si mincarea este gata. Pofta buna! Se serveste rece ca aperitiv.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii