Luam pipotele, le spalam bine si le curatam de evantuale pielite. Morcovul, cartoful si telina le curatam de coaja si le spalam bine. Intr-o oala cu apa punem pipotele si legumele la fiert cu putina sare si le lasam sa fiarba pina cind pipotele sunt fierte bine (circa 40 de minute), indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Cind sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca putin. Legumele le aruncam sau le folosim in alta parte. Dupa care taiem pipotele in cubulete cit mai mici sau le dam pe masina de tocat carne cu un ciur mai mare, le condimentam cu sare si piper, dupa gust adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam bine. Maioneza: Intr-un castron punem galbenusul fiert si racit, il maruntim bine cu o furculita dupa care adaugam galbenusul proaspat, un praf de sare si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn sau cu un mixer (eu o fac cu mixer-ul ca e mai usor) si incepem sa adaugam putin cite putin uleiul. Cind este aproape gata adaugam mustarul, continuam sa amestecam si adaugam si restul de ulei. Cind maioneza este gata si credem ca ar fi destula, o golim peste pipote si amestecam bine pina cind devine o compozitie omogena. Luam usturoiul, il curatam de coji, il pisam bine cu putina sare mare si il punem peste compozitie, amestecam pina se omogenizeaza si mincarea este gata. Pofta buna! Se serveste rece ca aperitiv.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii