autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Piscoturi-Alpahores

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Ingrediente
200 gr de unt moale, 200 gr zahar pudra, 3galbenuse, 80gr de budinca de vanilie, 200 gr amidon de porumb, 200 gr de faina, 2lingurite de praf de copt, 1/2lingurita de bicarbonat, , ptr umplutura, Dulce de leche sau crema de ciocolata, fulgi de cocus sau nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele si le incorporam in crema.
Se amesteca faina cu amidonul de porumb praful de copt si budinca de vanilie si le adaugam treptat la crema pina se formeaza aluatul.
Aluatul format il acoperim cu naylon si il lasam la frigider 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade,si punem un pergament pe tava de copt.
Intindem din aluat o foaie de 1/2 cm si scoatem forme rotunde de 5cm si le punem pe tava la distanta una de alta.Le coacem 10-12 minute pina cind pe margine se aureste dar mijlocul nu.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca bine.
Ungem crema pe un piscot alaturam un alt piscot si sandiviciul format il tavalim in cocus.Piscoturi minunate foarte fine si se mentin bine citeva zile la frigider intr-o cutie inchisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi-Alpahores" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cornulețe cu scorțișoară

Cornulețe cu scorțișoară

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    foarte bune

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 martie 2012

    Am mai pregatit o data prajiturelele si le-am uns cu nutela au iesit minunate si alaturez inca o poza.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 3galbenuse
  • 80gr de budinca de vanilie
  • 200 gr amidon de porumb
  • 200 gr de faina
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1/2lingurita de bicarbonat
  • ptr umplutura
  • Dulce de leche sau crema de ciocolata
  • fulgi de cocus sau nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PERE IMBATATE CU INGHETATA