autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Piscoturi-Alpahores

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Ingrediente
200 gr de unt moale, 200 gr zahar pudra, 3galbenuse, 80gr de budinca de vanilie, 200 gr amidon de porumb, 200 gr de faina, 2lingurite de praf de copt, 1/2lingurita de bicarbonat, , ptr umplutura, Dulce de leche sau crema de ciocolata, fulgi de cocus sau nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele si le incorporam in crema.
Se amesteca faina cu amidonul de porumb praful de copt si budinca de vanilie si le adaugam treptat la crema pina se formeaza aluatul.
Aluatul format il acoperim cu naylon si il lasam la frigider 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade,si punem un pergament pe tava de copt.
Intindem din aluat o foaie de 1/2 cm si scoatem forme rotunde de 5cm si le punem pe tava la distanta una de alta.Le coacem 10-12 minute pina cind pe margine se aureste dar mijlocul nu.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca bine.
Ungem crema pe un piscot alaturam un alt piscot si sandiviciul format il tavalim in cocus.Piscoturi minunate foarte fine si se mentin bine citeva zile la frigider intr-o cutie inchisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi-Alpahores" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta

10 voturi    18 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    foarte bune

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 martie 2012

    Am mai pregatit o data prajiturelele si le-am uns cu nutela au iesit minunate si alaturez inca o poza.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 3galbenuse
  • 80gr de budinca de vanilie
  • 200 gr amidon de porumb
  • 200 gr de faina
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1/2lingurita de bicarbonat
  • ptr umplutura
  • Dulce de leche sau crema de ciocolata
  • fulgi de cocus sau nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

foarte bune

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Acoperis de casa