autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Piscoturi-Alpahores

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Ingrediente
200 gr de unt moale, 200 gr zahar pudra, 3galbenuse, 80gr de budinca de vanilie, 200 gr amidon de porumb, 200 gr de faina, 2lingurite de praf de copt, 1/2lingurita de bicarbonat, , ptr umplutura, Dulce de leche sau crema de ciocolata, fulgi de cocus sau nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele si le incorporam in crema.
Se amesteca faina cu amidonul de porumb praful de copt si budinca de vanilie si le adaugam treptat la crema pina se formeaza aluatul.
Aluatul format il acoperim cu naylon si il lasam la frigider 2 ore.
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade,si punem un pergament pe tava de copt.
Intindem din aluat o foaie de 1/2 cm si scoatem forme rotunde de 5cm si le punem pe tava la distanta una de alta.Le coacem 10-12 minute pina cind pe margine se aureste dar mijlocul nu.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca bine.
Ungem crema pe un piscot alaturam un alt piscot si sandiviciul format il tavalim in cocus.Piscoturi minunate foarte fine si se mentin bine citeva zile la frigider intr-o cutie inchisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi-Alpahores" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu parfum de Orient

Chec cu parfum de Orient

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am

9 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Cialzons cu fructe~Caramele cu dragoste

Cialzons cu fructe~Caramele cu dragoste

Pregatim aluatul: 1. Punem faina pe o suprafata si facem in mijloc o scobitura impingand faina din

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    foarte bune

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 martie 2012

    Am mai pregatit o data prajiturelele si le-am uns cu nutela au iesit minunate si alaturez inca o poza.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 3galbenuse
  • 80gr de budinca de vanilie
  • 200 gr amidon de porumb
  • 200 gr de faina
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1/2lingurita de bicarbonat
  • ptr umplutura
  • Dulce de leche sau crema de ciocolata
  • fulgi de cocus sau nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta by Alice85 cu capsuni.