autor:

Alice85

» » Retete de post

Pisto

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
-----------1 vinata----------1 ardei rosu-----------2 ardei verzi--------2 cepe mijlocii------6 catei de usturoi-----2 dovlecei-----100 ml ulei de masline----6 linguri cu pasta de tomate---- si sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele le spalam toate. Luam o cratita o punem pe foc si adaugam uleiul de masline,lasam sa se incalzeasca.Adaugam ceapa taiata in patratele de cca 1 cm,catei de usturoi taiati pe jumate,amestecam adaugam un prafulet de sare si lasam pina ce se pune sticloasa.
Apoi adaugam ardeiul rosu si cel verde taiat tot in patratele de cca 1 cm aproximativ presaram cu inca putina sare invirtim usor si lasam inca 3-4 minute.
Adaugam vinata taiata cubulete(eu i-am lasat jumatate din piele) la fel ca (ceapa si ardeii) amestecam totul bine lasam inca 3-4 minute pina se inmoaie putin vinata.
Adaugam si dovlecei tot asa taiati in cubulete presaram cu inca putina sare daca este necesar invirtim si lasam 5 minute la foc mic.
Acoperim cu un capac .
Lasam cca 30 de minute pe foc ,invirtind din cind in cind.
La sfirsit cind toate legumele sunt facute adaugam cele 6 linguri cu pasta de tomate ramase si amestecam usurel.
Legumele trebuie sa ramina aproape intregi fara sa se faca acolo un pireu.
Servim .(eu am servit cu un ou alaturi) daca doriti nu ai puneti ou si eeste o mincare de post.Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pisto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pisto

Pisto

Se pun la calit urmatoarele ingrediente taiate marunt-ceapa,ardeiul, usturoiul si rosiile. Intre

8 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem

12 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Imi place foarte are reteta !!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    Imi place tare mult...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Mersi frumos ana catalina. :) Asa este vinata ii da un gust si mai bun.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      E foarte buna aceasta mancare,cateodata nu pun vanata ,dar se cunoaste daca nu adaug si vanata.Ii da un gust deosebit.Felicitari pt reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • -----------1 vinata----------1 ardei rosu-----------2 ardei verzi--------2 cepe mijlocii------6 catei de usturoi-----2 dovlecei-----100 ml ulei de masline----6 linguri cu pasta de tomate---- si sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paste din orez cu sparanghel