autor:

alynapopa84

» » Mancaruri cu carne

Piure cu sos de pui

Autor: alynapopa84 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alynapopa84 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
1 piept pui, 1 ceapa, cartofi, usturoi, bulion, marar, piper, chili, unt., sare, ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun cartofii la fiert pentru piure cu putina sare si unt. Intre timp se prepara sosul din piept de pui in felul urmator:
Pieptul de pui se spala bine si se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, peste ceapa se adauga pieptul cubulete, sarea, piperul, chili si se amesteca pana se rumenesc putin apoi se adauga apa cat sa acopere compozitia si se lasa la fiert.
Dupa ce pieptul a fiert se adauga bulionul si se mai lasa un clocot. Daca este prea subtire se poate adauga putina faina. Cand se opreste focul se adauga usturoiul pisat si mararul. Sosul trebuie sa fie picant.
Piureul se aseaza in farfurie se face loc in mijlocul farfuriei si se adauga sosul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cu sos de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii

Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii

Puiul se spala bine in apa rece si se da pielita jos. Se transeaza in parti egale (pulpe, ciocanele,

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Felicitari! Cred ca e un deliciu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Super reteta ta...Chiar imi place.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Cred ca e un deliciu

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate cu taitei de orez