autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi cu garnitura de piept de pui

Autor: BucatarSef (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BucatarSef (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 august 2011

Ingrediente
Piureul de cartofi:, -500gr cartofi, -1 morcov, -sare, -piper, -maioneza de casa:, -2 oua, -ulei, -margarina/unt 50 gr(optional), , Garnitura de piept de pui:, -200-300 gr piept pui, -10 cepe medii, -piper boabe spart(are o aroma mult mai placuta decat cel gata macinat), -ulei, , Numar portii: 4

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Un ou se pune la fier cu sare in apa(sarea in apa ajuta la decojirea acestuia) pana se intareste.
In timp ce oul fierbe se curata cartofii si morcovul, se spala si se pun la fiert cu sare dupa gust.

Oul fiert trebuie lasat sa se raceasca sa nu se taie maioneza.

Intre timp puteti taia pieptul de pui cubulete mici si cele 10 cepe (cepele daca sunt mai mari puteti folosi mai putine sau daca sunt mai mici mai multe).
Se pune ulei la incins si se pune ceapa sa se prajeasca. La un minut de la punerea cepei se adauga si pieptul de pui se prajesc 2-3 min. si se adauga piperul spart si sare dupa gust.
In timp ce se prajesc ceapa si puiul puteti pregati maioneza : se separa albusul de galbenus de la ambele oua si se folosesc galbenusurile se omogenizeaza cele 2 galbenusuri cu un varf de lingurita de sare fina si se adauga treptat cate o cantitate mica de ulei 1, 2, maxim 3 linguri odata. Se omogenizeaza si puteti repeta acest lucru in functie de cantitatea dorita de maioneza { 3-4 linguri incarcate de maioneza sunt de ajuns }
Puiul si ceapa se amesteca sa nu se lipeasca.
Cartofii, morcovul (se poate pune si albusul de ou fiert) deja fierte se pisesza intr-un vas se adauga untul/margarina, sare (sa fie putin nesarat deoarece sarea din maioneza este posibil sa ajunga), piper macinat.
Se lasa putin la racorit si se adauga maioneza. Veti observa ca va capata o culoare mai deschisa.
Pe o farfurie se pune cartofi si peste ei se pune o catitate de piept de pui se poate orna cu o frunza de patrunjel/marar

Aceasta reteta este testata de mine si puteti fi siguri de reusita acesteia.Sincer sa fiu este o reteta autentica si inventata de mine.Este compusa din 2 retete.
Se poate face si separat de exemplu in Piureul de cartoi fiteti adauga castraveti acri taiati marunt ca bobul de orez si veti obtine o noua reteta sau poate fi folosita ca garnitura la gratar

Timpul este alocat unei persoane in bucatarie daca aveti un mic ajutor se poate reduce chiar si la 45 de minute

{[(daca sunt mici greseli de scriere sunt din cauza somnului este ora 2:42 noaptea si mi-e cam sonm)]}
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu garnitura de piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Cluj

Varza de Cluj

Varza murata, daca este prea acra sau sarata, se spala bine din 1 sau 2 ape caldute si se stoarce

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Piureul de cartofi:
  • -500gr cartofi
  • -1 morcov
  • -sare
  • -piper
  • -maioneza de casa:
  • -2 oua
  • -ulei
  • -margarina/unt 50 gr(optional)
  • Garnitura de piept de pui:
  • -200-300 gr piept pui
  • -10 cepe medii
  • -piper boabe spart(are o aroma mult mai placuta decat cel gata macinat)
  • -ulei
  • Numar portii: 4

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Shakshuka cu vinete