Un ou se pune la fier cu sare in apa(sarea in apa ajuta la decojirea acestuia) pana se intareste.
In timp ce oul fierbe se curata cartofii si morcovul, se spala si se pun la fiert cu sare dupa gust.
Oul fiert trebuie lasat sa se raceasca sa nu se taie maioneza.
Intre timp puteti taia pieptul de pui cubulete mici si cele 10 cepe (cepele daca sunt mai mari puteti folosi mai putine sau daca sunt mai mici mai multe).
Se pune ulei la incins si se pune ceapa sa se prajeasca. La un minut de la punerea cepei se adauga si pieptul de pui se prajesc 2-3 min. si se adauga piperul spart si sare dupa gust.
In timp ce se prajesc ceapa si puiul puteti pregati maioneza : se separa albusul de galbenus de la ambele oua si se folosesc galbenusurile se omogenizeaza cele 2 galbenusuri cu un varf de lingurita de sare fina si se adauga treptat cate o cantitate mica de ulei 1, 2, maxim 3 linguri odata. Se omogenizeaza si puteti repeta acest lucru in functie de cantitatea dorita de maioneza { 3-4 linguri incarcate de maioneza sunt de ajuns }
Puiul si ceapa se amesteca sa nu se lipeasca.
Cartofii, morcovul (se poate pune si albusul de ou fiert) deja fierte se pisesza intr-un vas se adauga untul/margarina, sare (sa fie putin nesarat deoarece sarea din maioneza este posibil sa ajunga), piper macinat.
Se lasa putin la racorit si se adauga maioneza. Veti observa ca va capata o culoare mai deschisa.
Pe o farfurie se pune cartofi si peste ei se pune o catitate de piept de pui se poate orna cu o frunza de patrunjel/marar
Aceasta reteta este testata de mine si puteti fi siguri de reusita acesteia.Sincer sa fiu este o reteta autentica si inventata de mine.Este compusa din 2 retete.
Se poate face si separat de exemplu in Piureul de cartoi fiteti adauga castraveti acri taiati marunt ca bobul de orez si veti obtine o noua reteta sau poate fi folosita ca garnitura la gratar
Timpul este alocat unei persoane in bucatarie daca aveti un mic ajutor se poate reduce chiar si la 45 de minute
{[(daca sunt mici greseli de scriere sunt din cauza somnului este ora 2:42 noaptea si mi-e cam sonm)]}

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii