autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi cu garnitura de piept de pui

Autor: BucatarSef (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BucatarSef (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 august 2011

Ingrediente
Piureul de cartofi:, -500gr cartofi, -1 morcov, -sare, -piper, -maioneza de casa:, -2 oua, -ulei, -margarina/unt 50 gr(optional), , Garnitura de piept de pui:, -200-300 gr piept pui, -10 cepe medii, -piper boabe spart(are o aroma mult mai placuta decat cel gata macinat), -ulei, , Numar portii: 4

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Un ou se pune la fier cu sare in apa(sarea in apa ajuta la decojirea acestuia) pana se intareste.
In timp ce oul fierbe se curata cartofii si morcovul, se spala si se pun la fiert cu sare dupa gust.

Oul fiert trebuie lasat sa se raceasca sa nu se taie maioneza.

Intre timp puteti taia pieptul de pui cubulete mici si cele 10 cepe (cepele daca sunt mai mari puteti folosi mai putine sau daca sunt mai mici mai multe).
Se pune ulei la incins si se pune ceapa sa se prajeasca. La un minut de la punerea cepei se adauga si pieptul de pui se prajesc 2-3 min. si se adauga piperul spart si sare dupa gust.
In timp ce se prajesc ceapa si puiul puteti pregati maioneza : se separa albusul de galbenus de la ambele oua si se folosesc galbenusurile se omogenizeaza cele 2 galbenusuri cu un varf de lingurita de sare fina si se adauga treptat cate o cantitate mica de ulei 1, 2, maxim 3 linguri odata. Se omogenizeaza si puteti repeta acest lucru in functie de cantitatea dorita de maioneza { 3-4 linguri incarcate de maioneza sunt de ajuns }
Puiul si ceapa se amesteca sa nu se lipeasca.
Cartofii, morcovul (se poate pune si albusul de ou fiert) deja fierte se pisesza intr-un vas se adauga untul/margarina, sare (sa fie putin nesarat deoarece sarea din maioneza este posibil sa ajunga), piper macinat.
Se lasa putin la racorit si se adauga maioneza. Veti observa ca va capata o culoare mai deschisa.
Pe o farfurie se pune cartofi si peste ei se pune o catitate de piept de pui se poate orna cu o frunza de patrunjel/marar

Aceasta reteta este testata de mine si puteti fi siguri de reusita acesteia.Sincer sa fiu este o reteta autentica si inventata de mine.Este compusa din 2 retete.
Se poate face si separat de exemplu in Piureul de cartoi fiteti adauga castraveti acri taiati marunt ca bobul de orez si veti obtine o noua reteta sau poate fi folosita ca garnitura la gratar

Timpul este alocat unei persoane in bucatarie daca aveti un mic ajutor se poate reduce chiar si la 45 de minute

{[(daca sunt mici greseli de scriere sunt din cauza somnului este ora 2:42 noaptea si mi-e cam sonm)]}
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu garnitura de piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Broccoli cu cascaval

Broccoli cu cascaval

Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea

10 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii surpriza, in vas de lut

Rosii surpriza, in vas de lut

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet

37 voturi    26 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Piureul de cartofi:
  • -500gr cartofi
  • -1 morcov
  • -sare
  • -piper
  • -maioneza de casa:
  • -2 oua
  • -ulei
  • -margarina/unt 50 gr(optional)
  • Garnitura de piept de pui:
  • -200-300 gr piept pui
  • -10 cepe medii
  • -piper boabe spart(are o aroma mult mai placuta decat cel gata macinat)
  • -ulei
  • Numar portii: 4

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Porc cu ceapa carmelizata