Cartofii se spala,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;
Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie in doua,se curata de seminte,se taie bucati potrivite,se pun la fiert,in apa cu putina sare;
Dovleceii nu se lasa mult la fiert (cca 7-8 minute),daca apa este clocotita,dupa care se scot si se pun la scurs intr-o strecuratoare;
Cartofii se curata de coaja,bineinteles dupa ce s-au racit,se paseaza;
Dovleceii scursi bine de apa,se paseaza si ei si se amesteca cu cartofii(recomand sa mai pastrati putina zeama pentru a mai adauga in piure,sau daca nu puneti lapte)in asa fel incat compozitia sa nu fie prea vartoasa;
Se poate face o maioneza din galbenus de ou crud,unul fiert,ulei,zeama de lamaie,sau daca nu fierbeti ouale si le radeti prin razatoare;
Piureul se asezoneaza cu sare si piper,se pune intr0un platou,se decoreaza cu felii de rosii,ardeii taiati fasii si deasupra cu ouale rase.
SFAT: recomand ca dovlecelul sa fie dat prin sita,iar cartoful sa fie dat prin razatoarea cu gauri mari,inainte de a fi amestecate,se poate folosi robotul de bucatarie daca nu iese chiar asa de bun.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii