autor:

Fara foto

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Piure de urzici

Autor: Lavinia Maxim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lavinia Maxim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
un castron de 2l plin cu urzici, 1 ceapa mare, 3-4 linguri ulei, 2-3 lingurite usturoi zdrobit, 1-2 linguri rase faina, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Se spala bine si se curata urzicile. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga o ceapa intreaga curatata si urzicile. Se fierb 30-35 de minute, dupa care se arunca ceapa, iar urzicile se scurg bine de apa, insa apa in care au fiert nu se arunca. Se zdrobesc bine urzicile cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se calesc 3-4 minute in ulei incins. Se adauga faina amestecata cu cateva linguri de apa in care au fiert urzicile si se mai lasa pe foc pana se fierbe si faina. Atentie! Adaugati faina doar cat sa nu mai fie aspre urzicile. Daca adaugati prea multa faina riscati sa transformati mancarea intr-o ciulama. Dupa ce se opreste focul se adauga, in functie de preferinte 2-3 lingurite usturoi zdrobit.
Se serveste imediat, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
PIURE DE URZICI

PIURE DE URZICI

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu

24 voturi    12 comentarii
40 min
Retete de post
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Radu Stan , 18 aprilie 2015

    super reteta

  • Fara foto

    Nicoleta Gabriela Mateescu , 22 martie 2015

    Super

  • Fara foto

    Aghinitei Maria , 16 martie 2014

    sanatoasa, gustoasa, de post :)

    • Fara foto

      Stanculescu Anisoara , 13 martie 2014

      Este f buna si are gustul ciulamalei de ciuperci!

    • Fara foto

      Nicu Ene , 07 martie 2014

      Crezi ca eu le fierb foarte........rau? Dar niciodata nu le-am gatit neoparite, asa m-a invatat tovarasa la scoala :))))

    • Fara foto

      Cornelia Nita , 07 martie 2014

      sanatoasa, gustoasa, de post :)

    • Fara foto

      Sandel Papuc , 06 martie 2014

      AM INCERCAT IN COMBINATIE CU SPANAC SI BROCOLI SI A IESIT FFF DELICIOASA

    • Fara foto

      Nicu Ene , 06 martie 2014

      Va rog frumos, nu se oparesc urzicile ca si stevia? Eu asa fac, altfel stiu ca risc sa ma deranjez la stomac...

    • Fara foto

      Dida Didona , 06 martie 2014

      sanatoasa, gustoasa, de post :)

    • Fara foto

      Elena Puscasu , 06 martie 2014

      ESTE F F BUNA!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte bun, sanatos!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Eu le fierb foarte putin(5 min) pt ca asa isi mentin toate proprietatile.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Bune,bune...Si eu le servesc cu mamaliga si hrean si mai fac si un ou...Sanatoase si gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Imi plac urzicile foarte mult...Intotdeauna opresc zeama ramasa si o beau dimineata pe stomacul gol,este foarte sanatoasa.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Nu sunt un mare fan al urzicilor, dar, primavara, primul piure de urzici nu-l ratez! Il servesc cu oua ochiuri, moi. Imi pac ambele variante, cu usturoi sau cu hrean.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      F.bine, F. buna!

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Ceapa se poate pune tocata, eu n-o arunc; daca piureul iese mai consistent, cand s-a racit, se poate amesteca cu maioneza in care s-a pus iaurt sau zeama de lamaie.

    • gratiela

      gratiela (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Ati omis sa spuneti ca pe langa usturoi se mai poate servi si cu putina crema de hrean ras (pt. cine agreaza hreanul) si ca o curiozitate, am avut ocazia sa servesc piure de urzici in care la sfarsit s-a adaugat o frunza de leustean, care a dat o savoare ciudata, adevarat, dar deosebita si gustoasa. Tot ca o curiozitate, daca puneti pe langa celelalte mirodenii obisnuite, putin leustean in mancarea de fasole (iahnie) veti avea un gust si o savoare speciala. Se pare ca leusteanul nu este o mirodenie care se foloseste doar la ciorbe, ea poate da un gust extraordinar si unor mancaruri de legume. Eu cunosc deocamdata doar 2: urzicile si fasolea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • un castron de 2l plin cu urzici
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 lingurite usturoi zdrobit
  • 1-2 linguri rase faina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Lavinia Maxim
Salata cu sunca si cruditati

Salata cu sunca si cruditati

Se spala legumele bine, apoi se taie salata fasiute. Telina, morcovul, marul si castravetele se dau

19 voturi    12 comentarii
15 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Tocinei crocanti